Καβάλα: Πώς μπορείτε να… προλάβετε το αστικό λεωφορείο με μια εφαρμογή στο κινητό

Δύο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημιούργησαν την εφαρμογή «Αστικές Συγκοινωνίες Καβάλας»-Δείτε πώς μπορείτε να έχετε στο κινητό σας τον «χάρτη» των αστικών συγκοινωνιών

Χρειάζεστε άμεσα πληροφορίες για τα δρομολόγια, τις στάσεις και τις διαδρομές των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας με ένα απλό «κλικ» στο κινητό ή στο τάμπλετ; Κανένα πρόβλημα, καθώς γι’ αυτό φρόντισαν δύο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίοι, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, δημιούργησαν την πολύ χρήσιμη εφαρμογή «Αστικές Συγκοινωνίες Καβάλας».

Τουτέστιν: ζείτε στην Καβάλα και θέλετε να χρησιμοποιείτε το αστικό για τις μετακινήσεις σας; Μήπως πρόκειται να έρθετε στην πόλη και δεν ξέρετε καν ποιες είναι οι στάσεις; Τότε σίγουρα πρέπει να κατεβάσετε αυτήν την εφαρμογή! Σας δείχνει κάθε πότε έρχεται αστικό στην στάση που επιθυμείτε καθώς και που βρίσκεται η στάση και πόσο μακριά είναι από εσάς.
Αυτά και πολλά άλλα…

Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε από δύο φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ιδέα προήλθε όταν ένα απόγευμα οι δύο φοιτητές συζητούσαν για το τι έλειπε από την πόλη της Καβάλας. Η έλλειψη ήταν στον τομέα της ψηφιακής τηλεματικής και αυτό που χρειάζονταν οι περισσότεροι ήταν να γνωρίζουν πότε περνάει το επόμενο αστικό στην στάση τους, για να μη χρειάζεται να περιμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρά τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Αρχικά ο Γιώργος Μ. μοιράστηκε την ιδέα του με τον Γιώργο Κ. Αφού ήρθαν σε συμφωνία μεταξύ τους και με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών του δήμου Καβάλας, ξεκίνησαν να την υλοποιούν. Για να υλοποιηθεί όλη αυτή η ιδέα τους πήρε πολύ καιρό και πολλές επιδιορθώσεις για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο απώτερο μέλλον.

Όταν η δημιουργία της εφαρμογής τελείωσε, προωθήθηκε στο Play Store για να τη μοιραστούν δωρεάν με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ολοκλήρωση της εφαρμογής είναι πλέον γεγονός και μπορούν να την βρουν όλοι και να την «κατεβάσουν» από το Google Play Store.

Τέλος, καλό θα ήταν να τονιστεί ότι την τηλεματική διαχείριση και μηχανογράφηση ανέλαβε ο Γιώργος Μπίρκας, ενώ την ανάπτυξη εφαρμογής ο Γιώργος Κανέλλης, με υλοποίηση μέσω του Android Studio.

*Επιμέλεια κειμένου: Νίκος Μπελεγρίνος

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής

  • Διαδρομές για κάθε γραμμή αστικού λεωφορείου
  • Πλήρως αντιστοιχισμένες διαδρομές για εύκολη πλοήγηση από τους χρήστες
  • Πλήρες χρονοδιάγραμμα για προγραμματισμένες εκκινήσεις κάθε γραμμής
  • Άνετο πάνελ αναζήτησης, για να βρείτε τη βέλτιστη στάση, και προσαρμόσιμη ώστε να βρείτε όλες τις στάσεις κοντά στην τοποθεσία σας

Υποστηριζόμενες γραμμές (Μέχρι τώρα)

? 01-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ
? 04-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ/ΤΕΙ
? 05-ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
? 06-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
? 10-ΝΕΑΠΟΛΗ
? 11-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Δείτε [εδώ] την εφαρμογή για τα αστικά λεωφορεία της Καβάλας