Το πρόγραμμα του εορτασμού του Απ. Παύλου και της 105ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας

Εορταστικές εκδηλώσεις από το πρωί της Τρίτης έως το βράδυ της Παρασκευής

Έπαρση της ιστορικής σημαίας του θωρηκτού «Αβέρωφ» και κατάθεση στεφάνων στο παλαιό ηρώο της Καβάλας, λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου, με τη συνοδεία της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ σώματος στρατού και της φιλαρμονικής του δήμου Καβάλας καθώς και επιμνημόσυνη δέηση, περιλαμβάνονται εκτός των άλλων στο πρόγραμμα του εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 105ης  επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το 1913.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την περιφερειακή ενότητα της Καβάλας έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

10:00 Έπαρση ιστορικής Σημαίας του θωρηκτού «Αβέρωφ» και κατάθεση στεφάνων στο παλαιό μνημείο πεσόντων από την Δήμαρχο Καβάλας και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (περιοχή: «Καμάρες»).

Πέμπτη  28  Ιουνίου  2018

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.
20:00 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων, από την Στρατιωτική Μουσική ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος  Στρατού και την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
20:30 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου,  Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και η απόλυση.

Παρασκευή  29  Ιουνίου

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.
08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
10:15 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.
10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δρ Σωτήριος Παπαδόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ.
11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από την Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
20:20  Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας από την Στρατιωτική Μουσική ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος  Στρατού.
21:00 Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Φιλίππους.