Καθολικοί από Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα

Μια εβδομάδα πριν από την κανονική ημερομηνία θα εορταστεί στην καθολική εκκλησία της Καβάλας η εορτή του Απ. Παύλου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Αρχιεπισκόπου

Η Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου της Καβάλας (Κύπρου 6), προσκαλεί τους απανταχού Καθολικούς των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών καθώς επίσης και όλων των πιστών, να παρευρεθούν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Καθολικού Ναού του Αγίου Παύλου της Καβάλας, χοροστατούντος του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Κέρκυρας  Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Σεβασμιωτάτου Ιωάννη Σπιτέρη.

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 10:00, εν όψει της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στην Λειτουργία θα παρευρεθούν προσκυνητές και από τις Καθολικές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Εννοείται πως η Εκκλησία είναι ανοικτή για οποιονδήποτε επιθυμεί να προσκυνήσει ή να συμμετέχει στην Θεία Λειτουργία!

Επισημαίνεται πως η εορτή των Απ. Πέτρου και Παύλου, εορτάζεται και από τις δυο εκκλησίες στις 29 Ιουνίου (εφόσον είναι κοινοί Άγιοι και των 2 εκκλησιών). Ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Αρχιεπισκόπου, η εορτή αποφασίστηκε να γίνει μια εβδομάδα πριν, την ημέρα της εορτής του Αρχιεπισκόπου (Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή).