Αυτοκίνητο στο λιμάνι της Καβάλας: Καρέ-καρέ η ανέλκυσή του από τον πυθμένα [βίντεο-φωτογραφίες]

Το όχημα ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων - Πλέον της μισής ώρας κράτησε η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γερανοφόρου οχήματος και δύτη

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση των ανθρώπων του Λιμεναρχείου Καβάλας μετά το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» όταν ΙΧ αυτοκίνητο «γλίστρησε» και… «έπεσε» στον πυθμένα της θάλασσας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, στο σημείο έσπευσε γερανοφόρο όχημα και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση της ανέλκυσης με τη συμμετοχή δύτη ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να «δέσει» το όχημα το οποίο «τράβηξε» στην επιφάνεια ο γερανός.




Η όλη διαδικασία κράτησε πλέον της μισής ώρας, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται επιτυχώς λίγα λεπτά μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για περιστατικό πτώσης Ε.Ι.Χ. οχήματος, χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή εντός του κεντρικού λιμένα Καβάλας. Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι το όχημα είχε πέσει στη θάλασσα και είχε βυθισθεί σε βάθος περίπου 7μ., χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και γερανού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας».

Δείτε το βίντεο που «μετέδωσε» ζωντανά μέσω facebook ο Λάσκαρης Τσούτσας:

Το όχημα, ένα λευκό Fiat Panda, ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Υπενθυμίζεται ότι -ευτυχώς- κατά τη στιγμή της… «βουτιάς» στο όχημα δεν επέβαινε κανείς αλλά ούτε και τραυματίστηκε κανείς από την ανεξέλεγκτη πορεία του προς τη θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες από την ανέλκυση του οχήματος