Παρακώλυση εργασιών του TAP: Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις. Συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικοί στην Αστυνομία [φωτογραφίες]

Ένταση με εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας και μήνυση για... εξύβριση! - Παραμένει το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση παρά τη βροχή...

Παρά τη βροχή, αρκετοί παραμένουν επί τρεις και πλέον ώρες συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας εκεί όπου κρατούνται τα άτομα που προσήχθησαν το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 στα Τενάγη των Φιλίππων μετά από καταγγελία εργολάβου του TAP για παρακώλυση των εργασιών της κατασκευάστριας εταιρίας (διαβάστε σχετικά εδώ).




Οι πρωινές προσαγωγές έχουν επισήμως μετατραπεί σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας, οι κ.κ. Νίκος Ξανθόπουλος, Μανώλης Κελαϊδάκης και Σπύρος Προυσαεύ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης.

Άπαντες αναμένεται να διανυκτερεύσουν στα κρατητήρια της Αστυνομίας μέχρι το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018 οπότε και θα «περάσουν» το κατώφλι του γραφείου της Εισαγγελίας Καβάλας.

Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων Καβάλας αλλά και αιρετοί του δήμου Καβάλας, ανάμεσα στους οποίους οι κ.κ. Γιώργος Γραμμένος, Θόδωρος Μουριάδης, Λεωνίδας Παππάς, Μάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Παππάς και Χρήστος Ποτόλιας.

Μήνυση σε εκπρόσωπο του TAP για… εξύβριση

Ένταση επικράτησε όταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ένας εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας κατά την αποχώρησή του από το κτίριο της Αστυνομίας και λίγο προτού επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του φέρεται να εξύβρισε κάποιον από το συγκεντρωμένο πλήθος. Τότε, με την παρέμβαση και άλλων ατόμων, ο εκπρόσωπος του εργολάβου εξαναγκάστηκε σε… «έξοδο» από το όχημά του και οδηγήθηκε και πάλι εντός της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να καταθέσει μήνυση για εξύβριση εναντίον του ο «παθών».

Στην Ομόνοια παραμένουν και δημοσιογράφοι από τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και ένα συνεργείο από τη… Σλοβενία που «καλύπτει» τις εξελίξεις! Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο «Υπάτιος», ένας 66χρονος Ιταλός ακτιβιστής (φιλόλογος) που ήρθε από τη χώρα του ειδικά για να συμπαρασταθεί στον Θέμη Καλπακίδη και βρίσκεται στα Τενάγη κάνοντας και ο ίδιος απεργία πείνας!

Δύο πρώην δήμαρχοι Φιλίππων, οι κ.κ. Λευτέρης Κωταΐδης και Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεωνίδας Παππάς και Θόδωρος Μουριάδης
Μάκης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Παππάς
Θόδωρος Μουριάδης, Βαγγέλης Παππάς και Νίκος Βογιατζίδης