«Πνίγηκε» η Χρυσούπολη! Τιτάνια η προσπάθεια της Πυροσβεστικής, αλλά… [φωτογραφίες]

Δεκάδες οι κλήσεις στο 199 για άντληση υδάτων από υπόγεια αλλά και ισόγεια! - Έχουν πλημμυρίσει σπίτια αλλά και επιχειρήσεις - Αίτημα Τσομπανόπουλου να κηρυχτεί ο δήμος Νέστου σε κατάτσταση έκτακτης ανάγκης!

Ηπρωτεύουσα του Νέστου μετράει τις πληγές της από τη συνεχιζόμενη επί ώρες νεροποντή! Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια αλλά και ισόγεια και τους άνδρες της να προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να ανταπεξέλθουν.




Δυστυχώς, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, η βροχόπτωση συνεχίζεται, δυσχεραίνοντας το έργο όσων προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Ήδη, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έχει καταθέσει αίτημα προς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να κηρυχτεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανακοίνωση Τσομπανόπουλου προς τους πληγέντες δημότες

«Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας, στις 27 Ιουνίου 2018 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν  υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό  εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά (2591022210) ή προσέλθουν στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες,  προκειμένου  να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

Οι φωτογραφίες «μιλάνε» από μόνες τους: