«Πληγές» από την κακοκαιρία μετράει και το Παγγαίο [φωτογραφίες]

Αίτημα Αναστασιάδη να κηρυχτεί ο δήμος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών/ωρών δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα μόνον στον δήμο Νέστου (διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ), αλλά και στον δήμο Παγγαίου, με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη να έχει ήδη καταθέσει από το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 αίτημα να κηρυχτεί ο δήμος -και ιδιαίτερα η Δημοτική Ενότητα Ορφανού- σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση καλεί όλους τους «πληγέντες» από τη νεροποντή δημότες να προχωρήσουν σε πρόχειρη καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί.

Η ανακοίνωση του δήμου Παγγαίου

«Πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους τους Δήμου Παγγαίου  για να κηρυχθεί άμεσα ο Δήμος και ιδιαίτερα οι περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 24ωρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, διαβρώσεις οδών, δημιουργία προβλημάτων από φερτά υλικά  καθώς και  ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο σε αγροτικές εκτάσεις.

»Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζωικό κεφάλαιο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τους πολίτες να προβούν σε πρόχειρη καταγραφή ζημιών, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των υπηρεσιών και να καταστεί πιο εύκολη η διαδικασία των αποζημιώσεων».