Και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Παγγαίου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τους πολίτες να προβούν σε πρόχειρη καταγραφή ζημιών, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των υπηρεσιών και να καταστεί πιο εύκολη η διαδικασία των αποζημιώσεων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν περιοχές του δήμου Παγγαίου, μετά από τις συντονισμένες και έγκαιρες ενέργειες και παρεμβάσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Παγγαίου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κρίθηκε απαραίτητη μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, διαβρώσεις οδών, δημιουργία προβλημάτων από φερτά υλικά καθώς και ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο σε αγροτικές εκτάσεις.

Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζωικό κεφάλαιο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ζητούν από τους πολίτες να προβούν σε πρόχειρη καταγραφή ζημιών, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των υπηρεσιών και να καταστεί πιο εύκολη η διαδικασία των αποζημιώσεων. Η Δημοτική Αρχή Παγγαίου ενημερώνει τους πολίτες οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφές, ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει στον δήμο Παγγαίου, επιτροπή παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων και δικαιολογητικών, στελεχωμένη από υπαλλήλους του δήμου, για την καταγραφή των ζημιών.