Δήμος Καβάλας: Η «κοινωνική ανταποδοτικότητα» άντεξε… τρεις μέρες [φωτογραφίες]

Αυτή είναι η εικόνα του δοχείου υποδοχής μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών στη Δημοτική Αγορά Καβάλας

Οδήμος Καβάλας ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες με τρόπο… πανηγυρικό τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ρούχων East West Greece με την τοποθέτηση κάδων «κοινωνικής ανταποδοτικότητας» ή άλλως δοχείων υποδοχής μεταχειρισμένων ρούχων και πάνινων παπουτσιών (διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ).

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα και η «κοινωνική ανταποδοτικότητα» έγινε αδιαφορία, αφού ναι μεν οι κάδοι τοποθετήθηκαν, αλλά κανείς (προφανέστατα) δεν φρόντισε να τους ελέγχει σε περίπτωση που οι πολίτες αρχίσουν να τους «γεμίζουν». Όπως και έγινε…

Σε έναν κάδο τουλάχιστον, αυτόν που είναι τοποθετημένος ακριβώς μπροστά από την είσοδο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, οι δημότες φαίνεται πως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, εναποθέτοντας μεγάλες ποσότητες ρούχων και παπουτσιών σε σημείο που ο υποδοχέας… «φράκαρε».




Αποτέλεσμα; Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες τα «επιπλέον» ρούχα αφήνονταν έξω και γύρω από τον κάδο.

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018:

Η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε την ίδια μέρα, λίγες ώρες μετά. Οι σακούλες με τα ρούχα και τα παπούτσια έχουν «αβγατέψει», ενώ κάποιες από αυτές έχουν ανοιχτεί, όντας «βορά» στους περαστικούς:

Συμπέρασμα; Καλά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, καλή η «κοινωνική ανταποδοτικότητα», αλλά χρειάζεται και συνέπεια και συντήρηση και παρακολούθηση. Ειδάλλως (και) αυτό το Πρόγραμμα θα καταλήξει σαν τα… δημοτικά ποδήλατα που «χάσκουν» σκουριασμένα και «άεργα» να θυμίζουν σε όλους μας ότι κάποτε η Καβάλα «φιλοδοξούσε» να γίνει… «ποδηλατούπολη»!