Νέα αναβολή στη δίκη των «οκτώ» των Τεναγών [βίντεο-φωτογραφίες]

Θέμης Καλπακίδης: «Αυτός ο αγώνας θα τελειώσει μόνο όταν αλλάξει η όδευση του αγωγού - Μας οδηγεί το δίκαιο και η αλήθεια»

Το «τακτικό» ραντεβού για την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 είχε δοθεί από τα τέλη Ιουνίου, όταν η δίκη των οκτώ συλληφθέντων στα Τενάγη Φιλίππων είχε αναβληθεί κατόπιν αιτήματός τους, αφενός για να προετοιμάσουν καλύτερα την υπεράσπισή τους και αφετέρου διότι είχαν ζητήσει να παραστεί στο Ακροατήριο ο εργοδηγός του TAP, στις μαρτυρίες του οποίου βασίστηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα σε βάρος τους.

Από τις 11:00 το πρωί, μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας άρχισαν να συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι στους «οκτώ»: αγρότες από τους Φιλίππους, πολιτικά πρόσωπα και -κυρίως- συνδικαλιστές των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων Καβάλας.




Μισή ώρα περίπου μετά το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι το δικαστήριο αναβάλλεται (για δεύτερη φορά) για τους ίδιους λόγους με την Έδρα να ορίζει νέα δικάσιμο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και απεργός πείνας Θέμης Καλπακίδης έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα των τοπικών ΜΜΕ:

Δείτε φωτογραφίες από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας