Συνάντηση Θρακικών Εστιών Καβάλας, Δράμας και Σερρών

Αφορμή στάθηκε η προετοιμασία της διοργάνωσης της 3ης Θρακικής Συνάντησης η οποία θα γίνει στην Καβάλα στο πλαίσιο του 11ο Πολιτιστικού Διημέρου το οποίο διοργανώνει κάθε δυο χρόνια η Θρακική Εστία Καβάλας

Στη Δράμα συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018 οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιστορικών Σωματείων των Θρακικών Εστιών Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Αφορμή η προετοιμασία της διοργάνωσης της 3ης Θρακικής Συνάντησης η οποία θα γίνει στην Καβάλα στο πλαίσιο του 11ο Πολιτιστικού Διημέρου το οποίο διοργανώνει κάθε δυο χρόνια η Θρακική Εστία Καβάλας.

Η συνάντηση των χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων των Θρακικών Εστιών της Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη συνάντηση της Δράμας αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για την πορεία των Θρακικών Εστιών και τις δράσεις τους διαχρονικά. Τονίστηκε δε η ανάγκη συνεχούς ενδυνάμωσης των σχέσεων των Πολιτιστικών Σωματείων και ειδικότερα των Εστιών που εδώ και δεκαετίες κρατούν ψηλά την παράδοση των προγόνων μας από τη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νικόλαος Τσουμπάκης και το μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνος Παπακοσμάς εκπροσώπησαν την Καβάλα, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Φώτης Μπέγκας και η Γενική Γραμματέας Χρύσα Ζερβοπούλου τη Δράμα, η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Ανθούλα Ευσταθοπούλου, η αντιπρόεδρος Δήμητρα Μακρίδου, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Θεοχαρίδης και η έφορος χορευτικών Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου τις Σέρρες.