Αναστέλλει την απεργία πείνας ο Θέμης Καλπακίδης για λόγους υγείας, αλλά όχι και τον αγώνα

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας ξεκαθαρίζει ότι η απόφασή του σε καμία περίπτωση δε σηματοδοτεί το τέλος του αγώνα για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού, αλλά το αντίθετο-Το... τρολάρισμα των κτηνοτρόφων στον TAP

Μετά από 3 εβδομάδες, σταματάει την απεργία πείνας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, καθώς η υγεία του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, ενώ σε καμία περίπτωση δε συνδέει την απόφασή του με την αναβολή την οποία πήρε η «δίκη των 8» για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) και τονίζει ότι «όπως μέχρι τώρα, ενωμένοι σαν μια γροθιά, συνεχίζουμε μαζί και ακόμη πιο δυναμικά, αυτόν τον υπέροχο αγώνα».

Η ανακοίνωση του Θέμη Καλπακίδη

Μετά από την εκτίμηση και των τελευταίων γεγονότων αναστέλλω, για λόγους υγείας, την απεργία που ξεκίνησα στις 21/6/17, στα πλαίσια του αγώνα μας για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Η απεργία πείνας ήταν απόφαση προσωπική, αλλά εντεταγμένη στα πλαίσια του κοινού μας αγώνα. Βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε να εμφανιστεί επί τέλους, το πραγματικό και αυταρχικό πρόσωπο του ΤΑΡ. Η κοινωνία σοκαρισμένη, από το πρόσωπο αυτό, απαιτεί πλέον, παρά πέρα κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Η συγκινητική και δυναμική συμπαράσταση των συμπολιτών μου, στην απόφασή μου για την απεργία πείνας, δίνει σε όλους μας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και ενισχύει το αίσθημα ευθύνης για την συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας ώστε να αποτραπεί η καταστροφή του κάμπου.

Όπως μέχρι τώρα, ενωμένοι σαν μια γροθιά, συνεχίζουμε μαζί και ακόμη πιο δυναμικά, αυτόν τον υπέροχο αγώνα.

Ο ΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Το… τρολάρισμα από τους κτηνοτρόφους

Με μια… σαρκαστική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ζώων να μην πλησιάζουν τα εργοτάξια του TAP, καθώς κινδυνεύουν με σύλληψη τόσο οι ίδιοι όσο και τα… τετράποδα, ενώ στο ίδιο ύφος, δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να… φοράνε και ποια αντικείμενα απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι κτηνοτρόφοι για να μη συλληφθούν.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση των κτηνοτρόφων.

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας εφιστά την προσοχή στα μέλη του, κυρίως σε αυτούς που συμπίπτει η έδρα της εκμετάλλευσής τους και ο βοσκότοπος που χρησιμοποιούν για τη βόσκηση των ποιμνίων τους, με τις περιοχές που οδεύει ο αγωγός TAP, να αποφεύγουν να πλησιάζουν τη ζώνη έργου του αγωγού, γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα ζώα τους να συλληφθούν.

Να αποφεύγουν να μεταφέρουν πάνω τους, αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά, για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του TAP. Αντικείμενα όπως: γκλίτσα, κορδόνια στα παπούτσια, καπέλο τζόκεϋ με ελληνικό εθνόσημο (θεωρείται φασιστικό), ζώνη στο παντελόνι, σακούλα για το κολατσιό τους, κινητό με κάμερα (θεωρείται εξοπλισμός παρακολούθησης) και γυαλιά ηλίου γιατί θεωρούνται ψαρωτικά για τους υπεύθυνους ασφαλείας του TAP. Επίσης τα ζώα δεν θα πρέπει να έχουν κουδούνια, με ήχο έντασης άνω του 1db.

Τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι κι εμείς οι κτηνοτρόφοι, αλλά και όλοι οι Καβαλιώτες. Τώρα πια γνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο του TAP και πόσο καλό κάνει στις περιοχές που διασχίζει. Οι μάσκες έπεσαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πραγματικός χαρακτήρας των ανθρώπων και κατ΄επέκταση των εταιρειών που αποτελούνται από αυτούς, φαίνεται όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση κι όταν έχουν εξουσία στα χέρια τους. Ιδιαίτερα όταν τους δίνεται η δυνατότητα να φτιάχνουν και νόμους στα μέτρα τους, γίνονται ασύδοτοι και κυνικοί.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, οι πάντα πρόθυμοι σε τέτοιες περιπτώσεις, από όποια εξουσία κι αν προέρχονται κι οποιαδήποτε ιδιοτελή συμφέροντα εξυπηρετούν, ότι η εφαρμογή των νόμων και η ενημέρωση, δεν πρέπει να γίνονται κατά το δοκούν και μονομερώς.

Ο αγωγός θα περάσει από τα βουνά και τα οφέλη του, οικονομικά και άλλα, θα τελειώσουν με  την εδραίωσή του. Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, αγκάθι για όσους αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και αλληλέγγυοι σε όσους νιώθουν ότι είναι μόνοι τους μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών…