Τους ενώνει η κοινή ιστορία του καπνού

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της πόλης Durham των ΗΠΑ στο Επιμελητήριο Καβάλας και συζήτηση για θέματα παραγωγής και καλλιέργεια των καπνού

Με τους εκπροσώπους της αντιπροσωπείας της πόλης Durham από την Βόρεια Καρολίνα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και μέλη της διοικητικής επιτροπής του επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης, Λευτέρης Κουκουτίνης και Ιωάννης Κούτρας. Η αμερικάνικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον John Griffin βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων και με την ευκαιρία του φεστιβάλ Cosmopolis.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτο κοινωνικών κινημάτων και Ιστορίας καπνού Γιάννης Βύζικας και Μιχάλης Σαχσαμάνογλου, το μέλος του ΙΚΚΙΚ Δήμος Τουλκίδης καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας.
Η πόλη του Durham είναι από τις μεγαλύτερες καπνοπαραγωγικές πόλης της Αμερικής και με την ευκαιρία της συνεργασίας του επιμελητηρίου με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινή ιστορία των δύο πόλεων όσον αφορά την παραγωγή και καλλιέργεια των καπνών.
Μετά από τη σύντομη παρουσίαση της περιοχής μας από τον κ. Δέμπα συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων και οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην περιοχή.