Έκκληση από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου να μην αποχωρήσει ο Ογκολόγος του Νοσοκομείου Καβάλας

Με επιστολή του ο Σύλλογος ζητάει από τον Περιφερειάρχη Υγείας να αναστείλει την απόφασή του, τονίζοντας ότι είναι «εγκληματικό να αφεθούν εκατοντάδες Ογκολογικοί ασθενείς δίχως τον γιατρό τους»

Την παρέμβαση του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου προκάλεσε η αποχώρηση του υπεύθυνου του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Δημήτρη Κασαράκη ο οποίος επιστρέφει στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Με μια επιστολή η οποία φέρει τον τίτλο «Κεραυνός εν αιθρία» ο Σύλλογος και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Φώτου ζητάνε από τον Περιφερειάρχη Υγείας να αναστείλει την απόφασή του, τονίζοντας ότι είναι «εγκληματικό να αφεθούν εκατοντάδες Ογκολογικοί ασθενείς δίχως τον γιατρό τους».

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ μας, ο Δημήτρης ο Κασαράκης του Ογκολογικού του Νοσοκομείου μας φεύγει!!! Έτσι απροειδοποίητα και ξαφνικά γυρίζει στο «Θεαγένειο». Μια αψυχολόγητη μετακίνηση δίχως τουλάχιστον αντικαταστάτη;

Επειδή γνωρίζουμε τον Δημήτρη τον Κασαράκη για την ευαισθησία του και την ποιότητά του σαν ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και την αγάπη του στον ογκολογικό ασθενή, ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα μας άφηνε έτσι απροειδοποίητα. Δεν πιστεύουμε ότι θα άφηνε τους ασθενείς του που τον λατρεύουν δίχως να τους ενημερώσει αλλά και τον Σύλλογό μας ο οποίος στάθηκε πάντα κοντά του σε κάθε δυσκολία και λύσαμε μαζί τόσα και τόσα προβλήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ τον Περιφερειάρχη Υγείας κύριο Πλωμαρίτη που πήρε την απόφαση για την μετακίνησή του να την ξαναδεί και να ματαιώσει την απόφαση αυτή και αν αυτό δεν είναι εφικτό να την αναστείλει για όσο χρονικό διάστημα  απαιτείται για να επανδρωθεί το Ογκολογικό Τμήμα  του Νοσοκομείου μας με Ογκολόγο. Είναι  εγκληματικό να αφεθούν εκατοντάδες Ογκολογικοί ασθενείς δίχως τον γιατρό τους.