Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη ΦΝΘ κυρού Προκόπιου

Ένα χρόνο μετά την εκδημία του εγκαινιάζεται το ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων στον Άγιο Σίλα και γίνονται τα αποκαλυπτήρια των αειμνήστων προκατόχων Μητροπολιτών

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, ο οποίος ως Επίσκοπος για σαράντα τρία χρόνια υπηρέτησε την τοπική μας Εκκλησία και διηκόνησε ποικιλοτρόπως τις ανάγκες του Πληρώματος αυτής.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, με σκοπό την απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τον εκλιπόντα Ιεράρχη, έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις :

Κυριακή 29-7-2018

Ώρα 7.00 πμ: Ο Όρθρος της Κυριακής και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Παύλου.

Ώρα 10.30 πμ: Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου στον ιερό Ναό του αγίου Παύλου Καβάλας.

Ώρα 10.45 πμ: Τα αποκαλυπτήρια των μαρμαρίνων προτομών των αειμνήστων προκατόχων Μητροπολιτών κυρού Χρυσοστόμου, κυρού Αλεξάνδρου και κυρού Προκοπίου, στην είσοδο του ιερού Ναού του αγίου Παύλου Καβάλας με την ανάγνωση σχετικής ευχής υπέρ αναπαύσεως αυτών.

Ώρα 12 μ.: Νεκρώσιμο τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου στην ιερά Μονή του αγίου Σίλα Καβάλας.

Ώρα 12.30 μ.: Τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού ιδρύματος «Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων» παραπλεύρως της ιεράς Μονής αγίου αποστόλου Σίλα Καβάλας και η μετονομασία του Ιδρύματος σε «Προκόπειον Ίδρυμα».