Τάσος Καρασαββόγλου: Στόχος μας να μη φύγει ούτε ένας καρκινοπαθής από το Νοσοκομείο της Καβάλας

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, μετά την αποχώρηση του Ογκολόγου Δημήτρη Κασαράκη-Δρομολογήθηκε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Υγείας για να βρεθεί λύση

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου ετοιμάζεται πλέον για την επόμενη ημέρα από την αποχώρηση του Ογκολόγου-Παθολόγου Δημήτρη Κασαράκη από το Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Στράτου Πλωμαρίτη, ο κ. Κασαράκης πρέπει την 1η Αυγούστου να βρίσκεται στο «Θεαγένειο» (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Ο κ. Καρασαββόγλου αιτήθηκε ήδη την αναστολή της απόφασης του κ. Πλωμαρίτη και αναμένει την απάντησή του.

Στο διάστημα αυτό εν τω μεταξύ, συνεργάζεται καθημερινά τόσο με την Επικουρική Ογκολόγο κ. Χαμαλίδου όσο και με τη Γενική Γιατρό κ. Παπαελευθερίου, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια παρείχε τις υπηρεσίες της στο γραφείο του κ. Κασαράκη, για το πώς θα λειτουργήσει το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Τι σημαίνει αυτό; Να μην υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και κυρίως προς το «Θεαγένειο», όπου στο εξής θα βρίσκεται ο κ. Κασαράκης και θεωρείται πολύ πιθανό πολλοί ασθενείς να θελήσουν να τον ακολουθήσουν.

Παράλληλα, δέχθηκε την επίσκεψη του προέδρου και μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι ο Σύλλογος έχει ήδη στείλει έγγραφο στον κ. Πλωμαρίτη με το αίτημα να δώσει μια αναβολή στην υλοποίηση της απόφασης, μέχρι να ενημερωθούν οι ασθενείς και να βρεθεί αντικαταστάτης γιατρός.

«Στόχος μας είναι να μη φύγει ούτε ένας ογκολογικός ασθενής από το Νοσοκομείο μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται όλες μας οι ενέργειες. Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε και στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούμε με στελέχη του υπουργείου Υγείας», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.