Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ-Έστειλε χρήματα κι άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις, αλλά και προσωπικά με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες-Επιμνημόσυνη δέηση και νεκρώσιμο τρισάγιο για τα θύματα της φωτιάς

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, συμμετέχει στο βαρύ πένθος της πατρίδος μας για τα πρόσφατα δεινά, που προκλήθηκαν από τις φωτιές στην περιοχή της Αττικής.

Η τοπική μας Εκκλησία απευθύνεται με αισθήματα συμπαθείας προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, που επλήγησαν από την φοβερή αυτή καταστροφή και εύχεται με το ακαταμάχητο όπλο της προσευχής να καταπραϋνθούν οι πληγωμένες ψυχές των συνανθρώπων μας και δέεται προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει όλους και όλες που έφυγαν από την ζωή με τον τραγικό αυτό τρόπο.

Ήδη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις Κορίνθου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Κηφισίας και Ωρωπού, αλλά και προσωπικώς με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες τους και από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας απέστειλε συνολικά, προς το παρόν, το ποσό των 12.000 ευρώ.

Επίσης, η τοπική μας Εκκλησία έχει ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα τον υπ’ αριθμόν 215/008257-04 (ΙΒΑΝ GR15 0110 2150 0000 2150 0825 704) λογαριασμό για όσους και όσες ενδιαφέρονται να συνδράμουν οικονομικά στην προσπάθεια συμπαραστάσεως της Μητροπόλεώς μας προς τους πληγέντες αδελφούς. Το συνολικό ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στους αρμοδίους Ιεράρχες των εν λόγω περιοχών, βάσει των σχετικών παραστατικών στοιχείων. Επ’  αυτού θα ενημερώσουμε αργότερα τον ευσεβή λαό μας με ακριβή στοιχεία.

Για τον πιο πάνω σκοπό άλλωστε, κατόπιν σχετικής οδηγίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου, την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, θα τελεσθεί σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επιμνημόσυνη δέηση για θύματα της φωτιάς και θα αναγνωσθεί προς το εκκλησίασμα η σχετική εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, νεκρώσιμο τρισάγιο θα τελεσθεί και στον καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας μαζί με το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου.

*Δελτίο Τύπου