Στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού με ένα εικαστικό… gps [φωτογραφίες]

Η ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», οι "FuoriVia" και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση με «χρώμα» από την Ιστορία, την οποία αφιέρωσαν στα θύματα των πυρκαγιών

Η ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», συμ-βαδίζοντας με τους λάτρεις της ιστορίας και πεζοπορίας “FuoriVia” (ομάδα Ιταλών ερευνητών, φοιτητών, καθηγητών πανεπιστημίων, αλλά και απλών πεζοπόρων) βρέθηκαν για άλλη μια φορά στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, για να βρουν παλιούς… γνώριμους, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα που τους υποδέχτηκαν.

Σκοπός της επίσκεψής τους αυτή την φορά ήταν μια πρωτότυπη εικαστική δημιουργική παρέμβαση, στο πλαίσιο ανεύρεσης σημείων σήμανσης της αρχαίας Εγνατίας Οδού, ως πεζοπορικό μονοπάτι.

Όλοι μαζί και σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπευθύνου της εικαστικής ομάδας των «Οψόμεθα» Διαμαντή Σταγγίδη, τοποθέτησαν τις δικές τους ψηφίδες στην πρόσοψη του Πολιτιστικού Συλλόγου δημιουργώντας την εικόνα του Αποστόλου Παύλου σε ψηφιδωτό.

«Οψόμεθα, η περιοχή μας και η στέγη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου να γίνει ένα από αυτά τα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Μπήκε θαρρούμε στα σοβαρά, η πρώτη ψηφίδα!», το μήνυμα του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι η εικαστική παρέμβαση αφιερώθηκε στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών της Αττικής.

Δείτε φωτογραφίες από τον εικαστικό περίπατο