Λεωνίδας Παππάς: Πώς γίνεται η Εκκλησία μας να σημαιοστολίζει ένα κτίριο αυτές τις μέρες;

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με την Ανοιχτή Πόλη εκφράζει τον προβληματισμό του για τα εγκαίνια του «Προκοπείου Ιδρύματος» τη στιγμή που ακόμα όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου και λίγο αργότερα τα εγκαίνια του «Προκοπείου Ιδρύματος» (διαβάστε σχετικά εδώ) με τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη Λεωνίδα Παππά να εκφράζει μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον προβληματισμό του και συνάμα την απορία του για «πώς γίνεται η Εκκλησία μας να σημαιοστολίζει ένα κτίριο αυτές τις ημέρες. Πώς γίνεται να διοργανώνουμε ένα “πανηγύρι” την ώρα που θρηνούμε 88 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μωρά παιδιά που πέθαναν μαρτυρικά με τον πλέον τραγικό τρόπο», αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ενώ προτείνει «να αναβληθεί για λίγες ημέρες μόνο, να κοπάσει ο πόνος, να στεγνώσει το δάκρυ, να θάψουμε τους νεκρούς».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λεωνίδα Παππά

Το τριήμερο πένθος επισήμως πέρασε. Πράγματι, η ζωή συνεχίζεται. Καταλαβαίνω ότι αύριο είναι το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου. Προφανώς, η πόλη μας οφείλει να τιμήσει την μνήμη του και θα το κάνει με τον πλέον λαμπρό τρόπο. Η απονομή του ονόματός του στο Ίδρυμα για το οποίο προσπάθησε πάρα πολύ είναι, επίσης, ορθή. Ακόμη και η ονοματοδοσία μίας νέας σημαντικής οδού (όχι μετονομασία ήδη υπάρχουσας) του αξίζει. Όμως, δεν μπορώ να κατανοήσω και να δεχτώ πώς γίνεται η Εκκλησία μας να σημαιοστολίζει ένα κτίριο αυτές τις ημέρες. Πώς γίνεται να διοργανώνουμε ένα «πανηγύρι» την ώρα που θρηνούμε 88 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και μωρά παιδιά που πέθαναν μαρτυρικά με τον πλέον τραγικό τρόπο. Η σημαία κυματίζει μεσίστια στα περισσότερα δημόσια κτίρια, τα σωστικά συνεργεία ακόμη ψάχνουν νεκρούς και αγνοούμενους και δεν έχουμε κηδέψει τα θύματα αυτής της τραγωδίας. Πώς είναι δυνατόν να διοργανώνεται αυτή η γιορτή; Εδώ χιλιάδες σύλλογοι, σωματεία ακόμη και ιδιώτες ακυρώνουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, γιατί δεν βρίσκουν την διάθεση και το κουράγιο να τις πραγματοποιήσουν. Είναι δυνατόν η Εκκλησία να απέχει από το πένθος όλου του λαού μας; Μου φαίνεται απίστευτο. Νομίζω ότι οι αρχές του τόπου μας οφείλουν να παρέμβουν και να διορθώσουν αυτό το λάθος, αυτήν την ύβρι. Σε τελική ανάλυση, ας αναβληθεί για λίγες ημέρες μόνο, να κοπάσει ο πόνος, να στεγνώσει το δάκρυ, να θάψουμε τους νεκρούς.