120 Καβαλιώτες έκαναν… «διακοπές στο σχολείο»

Επίσκεψη των εθελοντών προσκόπων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «διακοπές στο σχολείο-Summer in School» στη δήμαρχο Καβάλας

Τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφθηκαν στο δημαρχείο, πρόσκοποι και εθελοντές του προγράμματος «διακοπές στο σχολείο-Summer in School», οι οποίοι βρίσκονται στην Καβάλα, στο πλαίσιο των εθελοντικών βιωματικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες και που προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την γενική εφορεία προσκόπων (κεντρική διοίκηση) και εθελοντές από τις χώρες αυτές.

Η δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκόπους και τους εθελοντές, τους μίλησε για το προσκοπικό και το εθελοντικό πνεύμα, δεδομένου ότι και η ίδια για πολλά χρόνια διετέλεσε οδηγός του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και τους προσέφερε όλους αναμνηστικά από την Καβάλα. Και ο επικεφαλής της ομάδας, προσέφερε αντίστοιχα αναμνηστικά από τη δράση αυτή στην δήμαρχο.

Να σημειωθεί, ότι η δράση αυτή που πάντα γινόταν στην Αθήνα, για φέτος αποφασίστηκε να γίνει σε κάποια άλλη επαρχιακή πόλη κι έτσι επιλέχθηκε η Καβάλα. Οι διοργανωτές δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δεδομένου ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από καβαλιώτες εθελοντές για τις δράσεις αυτές, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 120 συνολικά.