Τάσος Καρασαββόγλου: Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τον νέο ογκολόγο

Καθησυχαστικός ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας μετά την αποχώρηση Κασαράκη-Κατατέθηκε πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ιδρύματος, το οποίο θα φιλοξενήσει και 3 νέες δομές

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε για το θέμα της αποχώρησης του Δημήτρη Κασαράκη από το Ογκολογικό Τμήμα.

«Όπως και να έχει χρειάζονται μερικοί μήνες, γιατί δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες, αφού υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, αλλά και χρονοδιαγράμματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τον νέο ογκολόγο-παθολόγο. Η θέση αυτή θα προκηρυχθεί στη βαθμίδα του διευθυντή, στην υψηλότερη δηλαδή, προκειμένου να αποτελέσει μια ελκυστική επιστημονική προοπτική για όποιον γιατρό θέλει να αναλάβει το ογκολογικό τμήμα. Ο βασικός στόχος που είχαμε θέσει ήταν να καλύψουμε αυτό το κενό που παρουσιάζεται σήμερα. Θα το καλύψουμε με μια μόνιμη θέση γιατρού. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα πάει καλά και θα τελειώσουμε γρήγορα.

»Μετά από πρόταση του κ. υπουργού, θα αναζητήσουμε το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί μέχρι τότε το Ογκολογικό Τμήμα και με επιπλέον γιατρούς. Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και ποιος γιατρός θα έρθει για να υποστηρίξει αυτό το τμήμα επιπροσθέτως. Ισχύει αυτό που είχαμε πει, ότι δηλαδή το Νοσοκομείο έχει διαθέσιμους πόρους για να έναν ακόμη επικουρικό γιατρό ογκολόγο-παθολόγο. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στη λίστα της ΥΠΕ γιατρός, αλλά έχουμε τις πληροφορίες ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ένας. Αν αυτό συμβεί, εμείς την άλλη μέρα έχουμε τους πόρους για να ενισχύσουμε το Ογκολογικό Τμήμα με έναν επιπλέον επικουρικό γιατρό. Θα κοιτάξουμε, παρά τους περιορισμούς και τις δυσκολίες, αν εσωτερικά εμείς ως Νοσοκομείο μπορούμε με έναν ακόμη παθολόγο από εδώ να υποστηρίξουμε κομμάτι από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει το Ογκολογικό Τμήμα», ανέφερε ο κ. Καρασαββόγλου.

«Ούτε ένας καρκινοπαθής δε θα μείνει χωρίς να εξυπηρετηθεί»

Ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε, επίσης, ότι «Οι λίγες μέρες που πέρασαν χωρίς τον κ. Κασαράκη, είναι ημέρες κατά τις οποίες έχει πάει το πράγμα πολύ καλά. Δε θα υπάρξει ούτε ένας καρκινοπαθής, ο οποίος θα έρθει εδώ για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, να δει τον γιατρό του και δε θα εξυπηρετηθεί. Ούτε ένας. Επομένως θα πάει καλά το πράγμα και κατά συνέπεια μπορεί κανείς να πει ότι τα δύσκολα τα έχουμε πίσω μας».

«Ο τελευταίος που ήθελε να φύγει ο κ. Κασαράκης είμαι εγώ»

Όσον αφορά τους λόγους αποχώρησης του κ. Κασαράκη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στον ίδιο. Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του Νοσοκομείου κι εμένα προσωπικά, πρέπει να πω ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουμε, ακόμη κι όταν σε εμένα προσωπικά ο κ. Κασαράκης είπε ότι θέλει να φύγει στο “Θεαγένειο”. Ως διοικητής απηύθυνα εγγράφως ερώτημα προς την ΥΠΕ και στον κ. Πλωμαρίτη και ζήτησα κόντρα σ’ αυτό, να παραμείνει σ’ εμάς ορισμένους μήνες. Άρα ο τελευταίος που ήθελε να μην είναι στο Νοσοκομείο ο κ. Κασαράκης είναι ο ομιλών, οπότε δε δέχομαι ότι δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Άκουσα από κάποιους ότι εμείς ευθυνόμαστε που έφυγε, ότι εμείς τον διώξαμε. Μακριά από εμάς αυτά».

Κατατέθηκε η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Ο κ. Καρασαββόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, λέγοντας ότι υπεβλήθη πρόταση ύψους 2,5 εκ. ευρώ, σε ένα ανοιχτό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Κάναμε μια πολύ καλή πρόταση για να συμπαράξουμε ενέργεια στο Νοσοκομείο, όχι με φυσικό αέριο γιατί θ’ αργήσει αυτό να έρθει, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε το συμπιεσμένο φυσικό αέριο το οποίο θα προμηθευόμαστε μάλλον από τη Θεσσαλονίκη, αν εγκριθεί η πρότασή μας. Θα το εντάξουμε στο σύστημα και θα χρησιμοποιούμε αυτό το ενεργειακό μέσο για να παράγουμε όλα όσα προείπα. Είναι καλή πρόταση, νομίζω ότι θα πάει καλά και επομένως θα εξοικονομήσουμε πάρα πολλά χρήματα», ανέφερε ο κ. Καρασαββόγλου.

Νέες δομές σε λειτουργία

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ανέφερε, επίσης, ότι εδώ και περίπου έναν μήνα αποφασίστηκε να στηθούν και να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο 3 νέες δομές:

  • Εξωτερικό ιατρείο αγγειοχειρουργικής
  • Εξωτερικό ιατρείο εργοθεραπείας
  • Εργαστήριο διατροφολογίας

«Και τα τρία δεν υπήρχαν ποτέ μέχρι τώρα στο Νοσοκομείο, απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω. Θα προσφέρονται υπηρεσίες όχι μόνο ενδονοσοκομειακά στους ασθενείς, αλλά και σε πολίτες. Οποιοσδήποτε θέλει εργοθεραπευτικές ή διατροφολογικές υπηρεσίες ή θέλει να δει ζητήματα αγγειοχειρουργικής θα μπορεί να απευθύνεται στο Νοσοκομείο για να τους παράσχονται οι σχετικές υπηρεσίες», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.