Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου: Ζητά την παραμονή Κασαράκη στην Καβάλα για δύο με τρεις μήνες ακόμα

Επιστολή-αίτημα του Συλλόγου προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Αν και χαιρετίζουν τις ανακοινώσεις του Τάσου Καρασαββόγλου σχετικά με τα όσα δρομολογούνται στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Κασαράκη, εντούτοις ζητούν την παρέμβαση του Διοικητή του ΓΝΚ στον ΥΠΕάρχη Στράτο Πλωμαρίτη για την παραμονή του γιατρού στη θέση του για ακόμη «δύο με τρεις μήνες».

Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η μετάθεση του γνωστού, και ιδιαίτερα αγαπητού, γιατρού στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, «ασχολήθηκαν» ιδιαίτερα με το ζήτημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-αιτήματος του Συλλόγου προς τον Διοικητή του ΓΝΚ κ. Καρασαββόγλου.

«Μετά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λόγω της αποχώρησης του κ. Κασαράκη, ο  Σύλλογός μας πιστεύει ότι δρομολογήθηκε μια σωστή πορεία για την εξέλιξη του Ογκολογικού την οποία και προτείναμε πολλές φορές στο παρελθόν. Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για την υλοποίησή της.

Η πρόταση για τον κύριο Δημήτρη Κασαράκη, να έρχεται στο Ογκολογικό Τμήμα της Καβάλας δύο με τρεις μέρες την εβδομάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ. Το ΔΙΚΑΙΟ είναι να αποσπασθεί για ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ στο Νοσοκομείο της Καβάλας ώστε και ο ίδιος να μη βρίσκεται στον δρόμο κάθε εβδομάδα, γεγονός που εκτός των άλλων έχει και τους κινδύνους του αλλά και την κόπωση του ανθρώπου. Νομίζουμε ότι αν προταθεί στον κύριο Κασαράκη η πρότασή μας, μπορεί να τη δεχθεί λόγω της μεγάλης του ευαισθησίας και τις σχέσεις που τον συνδέουν με τους ασθενείς του.

Θα πρέπει να τονίσουμε και να εξάρουμε ακόμη και τη μεγάλη προσφορά και την ευθύνη που αισθάνεται η Γιατρός η Κύρια ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ η οποία ΑΚΎΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΊ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. Την ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Αν λοιπόν έρθει ο κύριος Κασαράκης για το χρονικό διάστημα που προτείνουμε, θα μπορέσει και η κυρία Χαμαλίδου να κάνει χρήση της αδείας της. 

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε τον κ. Καρασαββόγλου να προτείνει τα παραπάνω στον Διοικητή της 4Ης ΥΠΕΜΘ κ. Πλωμαρίτη και τη Διεύθυνση του Θεαγενείου για τη μετακίνηση και παραμονή του κ. Κασαράκη για δύο με τρεις μήνες στην Καβάλα. Εξ άλλου, η αποχώρηση του Διευθυντή του Θεαγενείου λόγω συνταξιοδότησης, η οποία  ήταν και η αίτια της απόφασης του κυρίου Περιφερειάρχη, γίνεται στο τέλος  του χρόνου. Όσο για την ενημέρωση στη νέα του θέση, ο κύριος Κασαράκης λόγω της εμπειρίας του και της επιστημονικής του κατάρτισης νομίζουμε χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να ενημερωθεί.