Σύσκεψη για την Πυροπροστασία στο Παληό

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από «πρώτο χέρι» για θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και εντόπισαν προβλήματα σε ενδεχόμενο κίνδυνο

Μετά από πρόσκληση της Διαδικτυακής Ομάδας «Παληό Καβάλας» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018, στο πάρκο «Κοράλλι», σύσκεψη-ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού για την Πυροπροστασία παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων.

Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Δρακονάκη και Ανέστης Τσουρουκίδης, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Θεόδωρος Τζατζάρης και ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας -και κάτοικος Παληού- Μάκης Παπαδόπουλος.

Για σχεδόν δύο ώρες έγινε διεξοδική κουβέντα, με τους αρμοδίους να ενημερώνουν για την υπάρχουσα κατάσταση στον οικισμό σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας και για το τι πρέπει να γίνει σε έκτακτη περίπτωση ανάγκης και τους κατοίκους να επισημαίνουν αδυναμίες αλλά και «ύποπτα» σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Επίσης έγινε αναφορά στο «άνοιγμα» διόδων προς τη θάλασσα, στην κοπή κάποιων δέντρων που θεωρούνται «επικίνδυνα» και στη συχνότερη αποκομιδή κομμένων χόρτων και ογκωδών σκουπιδιών, ειδικά από σημεία που αποτελούν μια εν δυνάμει «παγίδα» για πυρκαγιά.

Πέρα από τον βασικό σχεδιασμό που ήδη υπάρχει και ο οποίος θα εκτελεστεί, ο μη γένοιτο, από την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο δήμου και Περιφέρειας, άπαντες τόνισαν την ανάγκη οι ίδιοι οι πολίτες να δείχνουν διαχρονικά υπευθυνότητα και κοινωνική ευθύνη, φροντίζοντας «τα του οίκου τους», δηλαδή κρατώντας «καθαρά» τα οικόπεδά τους από ξερόχορτα, πευκοβελόνες κτλ.

Ευκαιρίας δοθείσης, οι κάτοικοι του Παληού έθεσαν στους εκπροσώπους του δήμου Καβάλας και άλλα προβλήματα ή αιτήματα του οικισμού, με τον κ. Τζατζάρη να διαβεβαιώνει ότι θα μεταφέρει ο ίδιος προσωπικά όλες τις απόψεις και τις σκέψεις τους στη δήμαρχο Δήμητρα Τσαάκα -η οποία δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- και να δηλώνει ότι «εντός των επόμενων ημερών θα δείτε κινητικότητα στο Παληό».