Οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας έδωσαν ξανά «πνοή» στο προσκυνητάρι του Αγίου Φανουρίου [φωτογραφίες]

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος τέλεσε Αρτοκλασία, ενώ πρότεινε στους κατοίκους να βρουν έναν χώρο ώστε να χτιστεί μια μικρή εκκλησία για να τιμήσουν τη μνήμη των παππούδων τους

Το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, τέλεσε Αρτοκλασία στο προσκυνητάρι του Αγίου Φανουρίου στο Παληό Καβάλας, στο Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο μέσα στις πυκνές φυλλωσιές, ξεχασμένο και άγνωστο σε πολύ κόσμο, πέρα από τους κατοίκους του Παληού και της Ηρακλίτσας.

Ο Μητροπολίτης κλήθηκε να τελέσει τη νυχτερινή υπαίθρια λειτουργία-Αρτοκλασία μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων, δίνοντας ξανά «πνοή» στο μικρό εκκλησάκι και σε ένα παλιό «έθιμο» της περιοχής.

Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος πρότεινε οι κάτοικοι της περιοχής να ψάξουν να βρουν έναν χώρο, όπου θα μπορέσουν να χτίσουν μια μικρή εκκλησία τιμώντας τη μνήμη των παππούδων τους.

«Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο να μας δείξει τον τρόπο και τον τόπο. Μπορεί σήμερα να κάνουμε μια λειτουργία στον δρόμο, όμως ο Θεός είναι παντού και τον δοξάζουμε όπου και να βρισκόμαστε. Θα μπορούσαμε, επίσης, να κάνουμε μια λιτανεία η οποία θα ξεκινούσε από την εκκλησία της Παναγίας του Παληού και θα κατέληγε στο μικρό εκκλησάκι», ανέφερε ο Μητροπολίτης ΦΝΘ.

Στην τελετή Αρτοκλασίας το «παρών» έδωσαν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της Καβάλας, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, οι κυρίες της περιοχής ετοίμασαν φανουρόπιτες και άρτο τον οποίο μοίρασαν στους παρευρισκόμενους.

Δείτε φωτογραφίες από την Αρτοκλασία