Δωρεάν φοίτηση στο ΙΕΚ Καβάλας: Δείτε πώς θα κάνετε αίτηση εγγραφής

Όλες οι πληροφορίες και οι απαραίτητοι σύνδεσμοι για να ενταχθείτε στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2018-2019 που περιλαμβάνει δέκα (10) ειδικότητες

Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσε τις εγκεκριμένες ειδικότητες για όλα τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της χώρας. Η έναρξη των μαθημάτων ξεκινά τον ερχόμενο Οκτώβριο, η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και τα Τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.

Για το ΙΕΚ της Καβάλας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανακοίνωσε τις εξής δέκα (10) ειδικότητες, όλες σε «απευθείας σύνδεση» με την Αγορά Εργασίας, αφού πρόκειται για δεξιότητες που «απορροφούνται» σχετικά εύκολα λόγω υψηλής ζήτησης:

  1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  2. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής-Υπηρεσία Ορόφων-Εμπορευματογνωσία)
  3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  4. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
  5. Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  6. Βοηθός Εργοθεραπείας
  7. Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς
  8. Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
  9. Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου-Κινηματογράφου
  10. Προπονητής Αθλημάτων

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι διετής και εντελώς δωρεάν! Μοναδική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν γίνεται ηλεκτρονικά, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2018Β.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Τρίτη 28 Αυγούστου 2018και ώρα 17:00 και θα κλείσει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.

Καταθέστε την αίτησή σας πατώντας εδώ