«Δεμένα» τα πλοία λόγω απεργίας-Τι γίνεται με τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας

Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018-Τι θα γίνει με τη σύνδεση με Θάσο και με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Την απόφασή της να προχωρήσει στην πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης, έκανε γνωστή η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.

Όσον αφορά τα εν οίκω, μέχρι τούδε δεν έχει γίνει γνωστό αν θα απεργήσουν οι ναυτεργάτες στην Καβάλα και στη Θάσο, κάτι το οποίο θα γίνει γνωστό το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, η Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προς Λήμνο-Άγιο Ευστράτιο-Λαύριο την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στις 23:59, αντί για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 09:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421) και στο Λιμεναρχείο Καβάλας (2513 505400-1-2).