Η Ελληνική ομάδα διάσωσης ευχαριστεί τους Γεωπόνους της Καβάλας

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του παραρτήματος Καβάλας της ΕΟΔ προς τον σύλλογο Γεωπόνων για την προσφορά εργαλείων και ειδών ατομικής προστασίας

Η κινητοποίηση του συλλόγου των Γεωπόνων της Καβάλας, μετά την καταστροφή στην ανατολική Αττική το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί εξοπλισμός αλλά και χρήματα, τα οποία διέθεσε στο παράρτημα της Καβάλας της Ελληνικής ομάδας διάσωσης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε ανάλογες περιπτώσεις αλλά και να αγοραστεί εξειδικευμένος εξοπλισμός. Με αφορμή αυτή την προσφορά η ΕΟΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:  «Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Καβάλας μετά από κάλεσμα που έγινε σε όλα τα μέλη του αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα επιθυμούσε να προσφέρει βοήθεια, κατάφερε και συγκέντρωσε εξοπλισμό που αποτελείται από εργαλεία και είδη ατομικής προστασίας. Τα υλικά αυτά παραδόθηκαν την Τρίτη (4/9) από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Γεώργιο Μπαλίκα στο παράρτημα Ν. Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από τους εθελοντές μας διασώστες που θα επιχειρήσουν σε ανάλογες περιπτώσεις, καθιστώντας ευκολότερο και αποτελεσματικότερο το επιχειρησιακό μας έργο.

Επιπροσθέτως έχει διατεθεί ένα χρηματικό ποσό για την αγορά εξειδικευμένου εξοπλισμού. Η Διοίκηση και τα μέλη της ομάδας σας ευχαριστούν από καρδιάς για αυτήν την χειρονομία και ευελπιστούν στην επίτευξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας.

Η υποστήριξη τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποδεικνύει ότι το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης είναι ακόμα ζωντανό».