Ομολόγησε ο 24χρονος τη δολοφονία των 2 ηλικιωμένων

Ήταν από την αρχή ο βασικός ύποπτος του διπλού φονικού στην οδό Ηροδότου στον Προφήτη Ηλία

Άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Ηροδότου στην συνοικία του Προφήτη Ηλία στην Καβάλα. Ζευγάρι ηλικιωμένων (89 ετών ο άνδρας και 84 η γυναίκα) βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι φέρουν πολλά τραύματα από μαχαίρι. Αμέσως η Αστυνομία συνέλαβε και ανέκρινε ως βασικό ύποπτο τον 24χρονο εγγονό των θυμάτων, ο οποίος  φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον του,  να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα και μάλιστα σε μια περίπτωση, όπου άνδρες της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να τον συλλάβουν,  είχε επιδείξει  βίαιη συμπεριφορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύτηκε δυο φορές στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καβάλας. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι είχε γίνει προσπάθεια και πρόσφατα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική με εισαγγελική παραγγελία.




Το έγκλημα εξιχνιάστηκε σε πολύ σύντομο χρόνο. Ο νεαρός εγγονός του άτυχου ζευγαριού ομολόγησε το διπλό έγκλημα κατά την ανάκρισή του. Η μητέρα του νεαρού δράστη  ήταν αυτή που βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος τα άψυχα κορμιά των δυο ηλικιωμένων, όταν εσπευσμένα έφυγε από τη δουλειά της, γιατί δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα  της.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο νεαρός άντρας σκότωσε με μαχαίρι τους δυο ηλικιωμένους, επιφέροντάς τους πολλαπλά τραύματα. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη ή τι προηγήθηκε  ανάμεσα στον ίδιο και τους ηλικιωμένους πριν τους καταφέρει τα θανατηφόρα χτυπήματα με το μαχαίρι.