Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας: Για 74η χρονιά στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Παράδοσης

Αναλυτικά όλα τα Τμήματα τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος στο ΛΕΚ-Πότε λήγει η προθεσμία εγγραφών και πότε ξεκινάνε τα μαθήματα

Η νέα χρονιά δεν άρχισε μόνο για τα σχολεία, αλλά και για το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στο οποίο ήδη άρχισαν οι  εγγραφές για την νέα περίοδο.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΛΕΚ, Μαρίνα Φιλιππίδου κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018, για 74η χρονιά το Λύκειο εκπληρώνει και πάλι τον στόχο του για μικρούς και μεγάλους, δηλαδή την διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι πέρα από τα Τμήματα, θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις στη διάρκεια της χρονιάς, μεταξύ αυτών και για τον καρκίνο του μαστού, την εφηβεία και την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Η γραμματέας του ΛΕΚ, Βένη Γρηγοριάδου σημείωσε ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, τις ώρες 18:00-20:00, ενώ τα μαθήματα ξεκινάνε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018. Επίσης, προβλέπονται ειδικές τιμές για αδέλφια, φοιτητές, ανέργους, καθώς και για προγράμματα πολλαπλής απασχόλησης (πληροφορίες στο τηλ.: 2510 223648).

«Πρέπει να γυρίζουμε στις αρχές και στις αξίες της παράδοσης που τόσα χρόνια μας έχει διδάξει το ΛΕΚ που είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από παλιότερες γενιές και συνεχίζονται στην πορεία των χρόνων. Είμαστε περήφανες και οι 15 γυναίκες του Διοικητικού Συμβουλίου που στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό, όπως και όσοι μας στηρίζουν με όλους τους τρόπους», δήλωσε η κ. Γρηγοριάδου.

Αναλυτικά όλα τα Τμήματα του ΛΕΚ

  • Εκμάθηση παραδοσιακών χορών για μικρά παιδιά (από 4 ετών)
  • Εκμάθηση παραδοσιακών χορών για ενήλικες
  • Τμήμα Ζωγραφικής για παιδιά (ηλικίες από 4 ετών) και ενήλικες
  • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-7 ετών
    Το φετινό θέμα είναι: « Φέτος ο Άκης το όμορφο γλαράκι διαβάζει κόμικ». Το όνομά μου  είναι Ακης και το επίθετο Γλαράκης. Από το περίπτερο αν περάσω, ένα κόμικ θα αγοράσω και στο Λύκειο σαν φτάσω , θα τ΄ ανοίξω να διαβάσω! Και στο Ιντερνετ σαν μπω, βίντεο πολλά θα δω, κόμικ νέα και παλιά γνωστά άγνωστα μα και γνωστά. Με τους ήρωες θα παίξω και με χρώμα θα τους ζωντανεύσω!
  • Τμήμα χειροτεχνίας με μέταλλο και πηλό-decoupage
  • Τμήμα παραδοσιακής μουσικοκινητικής (ηλικίες 4-7 ετών)
  • Τμήμα παραδοσιακής παιδικής χορωδίας (6-11 ετών)
  • Παραδοσιακά λαϊκά μουσικά όργανα (ούτι, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαούτο, τουμπερλέκι, νταούλι, ντέφι κα)
  • Θεατρικό παιχνίδι (ηλικίες 5-10 ετών) και θεατρικό εφηβικό εργαστήρι-θεατρική ομάδα (ηλικίες  10-17 ετών)
    «Έκφραση και κίνηση μέσω του θεάτρου, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις  λόγου, φωνής, δραματοποιήσεις  παραμυθιών, συντονισμός, ομαδικότητα»
  • Σεμινάριο επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης-γλώσσα του σώματος για ενήλικες
    Θεματικές ενότητες: Τεχνική αποτελεσματικής επικοινωνίας, Ενεργητική ακρόαση, Διαχείριση συγκρούσεων, Διαχείριση εργασιακών προβλημάτων επικοινωνίας, Γλώσσα του σώματος, Συναισθηματική νοημοσύνη, Αυτοεκτίμηση, Διαχείριση κρίσεων, Η κατάκτηση της ευτυχίας, Μια πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς, Δες το καλό μέσα σου και στους άλλους, Η αξία των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα, Η αποδοχή από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας-Εφόδιο για μια ζωή, Η φιλία σε καιρούς αφιλίας, Αρνητισμός-θετική στάση ζωής, Διαχείριση άγχους.
  • Σεμινάριο για ενήλικες «Σχολή Γονέων»
    Θεματικές ενότητες: Οι μορφές της σύγχρονης οικογένειας και οι επιδράσεις στα μέλη τους, Γονείς-Οι καθρέπτες των παιδιών, Προβλήματα επικοινωνίας γονέων και παιδιών, Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια, Προσδοκίες γονέων, προβλήματα νέων, Σχέσεις γονέων και εφήβων, Σχέση σχολείου και οικογένειας, Όταν οι γονείς αρνούνται το πρόβλημα, Γονείς και ενήλικα παιδιά, Χειριστικοί γονείς, Γονείς και παιδιά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, Όταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο, Μαθησιακές δυσκολίες αποδοχή και στήριξη των παιδιών, Παιδί και εθισμός στο κινητό τηλέφωνο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.