Χείρα βοηθείας στους πρόσφυγες με αναπηρία

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Καβάλα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχεδιάζοντας μαζί: Ενδυναμώνοντας τους πρόσφυγες με αναπηρία»

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχεδιάζοντας μαζί: Ενδυναμώνοντας τους πρόσφυγες με αναπηρία», που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε άτομα που εργάζονται στην Ύπατη Αρμοστεία, σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς επίσης και σε δημόσιες υπηρεσίες υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις και η δικτύωσή τους με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα περιπτώσεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες προστασίας και υποστήριξης αυτών των ατόμων.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τις ώρες 14:00-20:00 (ώρα προσέλευσης 13:30) η Ε.Σ.Α.μεΑ. με την συμμετοχή του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας και της Π.Ε. Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Καβάλα.

Η γλώσσα εργασίας του Σεμιναρίου θα είναι τα ελληνικά.

Η διεξαγωγή του Σεμιναρίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης», στην οδό Εθνικής Αντίστασης 20.