Προβλήματα πρόσβασης των μαθητών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας καταγγέλλουν οι γονείς

Τα μπάζα, τα χόρτα και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο-Την παρέμβαση του δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας ζητούν οι γονείς οι οποίοι ετοιμάζουν σχετική επιστολή

Η σχολική χρονιά άρχισε, με τα πρώτα προβλήματα κάθε είδους να επισημαίνονται ήδη από τους Συλλόγους Γονέων και να ζητείται η λύση τους. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη, Ανέστης Δημητριάδης, σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 έθεσε υπόψη των αρμοδίων αρχών την προβληματική προσβασιμότητα των μαθητών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της Δεξαμενής.

Όπως ανέφερε: «Στη Δεξαμενή, στην οδό Θεσσαλονίκης, παρατηρούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην προσβασιμότητα των παιδιών στο 13Ο Δημοτικό Σχολείο. Υπάρχουν πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, υπήρχε και ένα περιστατικό όπου μητέρα με παιδί αναγκάστηκε να παρακάμψει το παρκαρισμένο αυτοκίνητο για περισσότερα από 200 μέτρα. Θα μπορούσε να συμβεί ατύχημα. Υπάρχουν αγριόχορτα, καθώς φαίνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής ο καθαρισμός τους.

»Καλό είναι να πανηγυρίζουμε ότι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, πρέπει όμως να γίνει άμεση παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή για τον καθαρισμό των μπάζων και των χόρτων, αλλά και από τη Δημοτική Αστυνομία. Την πρώτη φορά να αναρτήσει μια προειδοποίηση στα αυτοκίνητα και τη δεύτερη να κόψει και πρόστιμο στους οδηγούς για να προστατέψουμε τα παιδιά μας.

»Ετοιμάζεται μια γενική επιστολή από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων η οποία θα καταγράφει όλα τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα των παιδιών στα σχολεία και όχι μόνο. Ακόμα και οι διαβάσεις προς τα σχολεία έχουν σβηστεί, δεν υπάρχει σήμανση από πού πρέπει να περάσουν τα παιδιά».