Δήμος Νέστου: «Μπλόκο» στη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή

Ο δήμαρχος Νέστου θα επιδιώξει την εφαρμογή του μέτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους-Ενδιαφέρον φαρμακευτικής εταιρίας για το Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Επιστολή απέστειλε στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να  ενημερωθεί  για την τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. Την ίδια επιστολή  κοινοποίησε  και στον πρόεδρο του ΟΛΚ, κ. Ηλιάδη, στον σύλλογο των αυτοκινητιστών, στις λατομικές επιχειρήσεις, στο Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής και στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Η απόφαση υλοποιείται ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις του ίδιου του Δημάρχου προσωπικά σε υπουργεία και αρμόδιους φορείς. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα βελτιώσει τα μέγιστα την καθημερινότητα των κατοίκων της Κεραμωτής και όχι μόνο, σύμφωνα με τον κ. Τσομπανόπουλο, ενώ προσπάθειες γίνονται από τον ίδιο τον Δήμαρχο ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά όλες οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 10-16 Σεπτεμβρίου 2018.

Νέο επενδυτικό ενδιαφέρον για το Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού από φαρμακευτική εταιρεία

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι φαρμακευτικής εταιρείας από την Αθήνα  δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας του δήμου. Πρόκειται για επένδυση σε καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης.

Επίσκεψη εκπροσώπων της εταιρείας TAP ΑΕ στον δήμο Νέστου

Εκπρόσωποι της εταιρείας TAP ΑΕ επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν για έργο που θα πραγματοποιήσουν στο Δήμο Νέστου μέσω του προγράμματος των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων της εταιρείας.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του δήμου Νέστου-Στον αγιασμό πολλών σχολείων παρέστη ο δήμαρχος

Ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα η νέα σχολική χρονιά 2018-19 για όλα τα σχολεία της χώρας. Ο Δήμος Νέστου φρόντισε εγκαίρως για την καθαριότητα των σχολικών του μονάδων, την καλαισθησία και τις όποιες παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Ο αγιασμός των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 του Σεπτέμβρη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένη, παρέστησαν σε  αρκετές σχολικές μονάδες του Δήμου Νέστου. Αρχικά βρέθηκαν στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης όπου κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη μελέτη που έκανε ο Δήμος για την ενεργειακή του αναβάθμιση , έργο που υποσχέθηκε να εκτελέσει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος στην τελευταία τους συνάντηση. Έπειτα, επισκέφθηκαν το 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο, όπου στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έγινε μέσα στο καλοκαίρι στη στέγη  της σχολικής μονάδας ύστερα από τις ζημιές που υπέστη από τις βροχοπτώσεις της περασμένης χρονιάς καθώς και στην παράδοση νέου αύλειου χώρου σε παρακείμενο οικόπεδο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος. Στη συνέχεια, παρέστησαν στους αγιασμούς του Γενικού Λυκείου και του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης. Εκεί ο Δήμαρχος Νέστου ανέφερε το έργο στεγανοποίησης της στέγης κόστους 75.000 ευρώ, την αντικατάσταση λαμπτήρων LED κόστους 15.000 ευρώ καθώς και  το βάψιμο του εσωτερικού χώρου του σχολείου, μέσα στο καλοκαίρι, κόστους 15.000 ευρώ. Τέλος, ο Δήμαρχος Νέστου με την πρόεδρο παρευρέθηκαν και στον αγιασμό του Γυμνασίου Κεραμωτής.

Ο Δήμαρχος Νέστου την ίδια μέρα απέστειλε μήνυμα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Νέστου ευχόμενος καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού  Συλλόγου Πλαταμώνα στον δήμαρχο Νέστου για τη διοργάνωση της Γιορτής  της Κτηνοτροφίας

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα Ορεινού, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν για την Γιορτή  της  Κτηνοτροφίας στις 7 Οκτωβρίου και τους τρόπους στήριξης του Δήμου στην διοργάνωσή της.

Σύσκεψη με το Δασαρχείο καβάλας για θέματα πυροπροστασίας στον δήμο Νέστου

Ο κ. Κόντος από το Δασαρχείο Καβάλας, επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν  για  την αξιοποίηση των χρημάτων πυροπροστασίας καθώς και την ανάθεση μελετών στο Δασαρχείο ώστε να ολοκληρωθεί η αποψίλωση εκατέρωθεν του δρόμου από τον Σκοπό προς τον Κεχρόκαμπο αλλά και ολόκληρου του αλσυλλίου αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Με κάθε λαμπρότητα η μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Ιερούς Ναούς Χρυσοχωρίου και Μακρυχωρίου Νέστου

Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εσπερινός για την εορτή της  Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον  Ιερό Ναό Χρυσοχωρίου παραμονή της μεγάλης  εορτής, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας ακολούθησε με μεγάλη κατάνυξη η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη, την Αντιπρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μαυροθαλασσίτη. Ακολούθως παρέστησαν σε  παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού  όπου πραγματοποιήθηκε παράλληλα και η βράβευση των φοιτητών του Χρυσοχωρίου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα στο Χρυσοχώρι αλλά και στην οικονομική ενίσχυσή του Δήμου προς το Σύλλογο για την ομαλή διοργάνωση του λαϊκού πανηγυριού.

Ανήμερα της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από το νέο Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη παρέστησαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μακρυχωρίου. Μετά την λειτουργία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με προσφορά φασολάδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναιρεθέντων και σφαγιασθέντων στη Μικρασιατική Καταστροφή

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων και σφαγιασθέντων στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή» πρόσφερε καφέ στους παρευρισκομένους. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη.