Εκδηλώσεις του Συλλόγου Πελοποννησίων Καβάλας για τα 197 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με τον Σύλλογο να καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» για να στηρίξουν επιπρόσθετα και τη δημιουργία χορευτικής ομάδας για πρώτη φορά

Επίσημη γιορτή για τη συμπλήρωση 197 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς διοργανώνει ο Σύλλογος Πελοποννησίων Καβάλας, ο οποίος καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών».

Αναλυτικά η πρόσκληση του Συλλόγου.

Αγαπητή/ε  συμπατριώτισσα, συμπατριώτη γεια σου.

Με μεγάλη χαρά σου ευχόμαστε ολόψυχα καλό αποκαλόκαιρο και υγεία σε όλη την οικογένεια σου. Αμέσως δε, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη γιορτή του Συλλόγου μας, για να γιορτάσουμε τα 197 χρόνια από την «Άλωση της Τριπολιτσάς» στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, που στάθηκε θεμέλιος λίθος για την Ελευθερία του Γένους μας.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της μεγάλης αυτής Επέτειο οργανώνουμε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018:

  • Μετά τη θεία λειτουργία, αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (ώρα 09:30)
  • Μετά το πέρας της αρτοκλασίας, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Εθνικού Ηγέτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (ώρα 10:45)
  • Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση-εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Esperia (ώρα 11:00)

Αγαπητή συμπατριώτισσα και αγαπητέ συμπατριώτη, το ΔΣ του Συλλόγου, στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να διαδώσει ήθη-έθιμα και παραδόσεις της Πελοποννήσου στον τόπο που ζούμε, με ένα όνειρο πολλών ετών για δημιουργία χορευτικής ομάδας, φέτος φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη δική σας συνδρομή και βοήθεια, θέλουμε εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας για να μεταλαμπαδεύσουμε και σε αυτά τη φλόγα της πατρικής μας γης.

Αγαπητέ συμπατριώτη, η παρουσία σου και η συμμετοχή σου στη φετινή εκδήλωση Γιορτή- Επέτειο του Συλλόγου μας κρίνεται απαραίτητη, πιστεύουμε δε ακράδαντα ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μνήμη των προγόνων μας ενάντια στη λησμονιά και έτσι τιμάμε τη θυσία τους.

Να μη λείψει κανείς     
Με ευχές για υγεία και πατριωτικούς χαιρετισμούς