Εκδήλωση για τις e-(οικοδομικές) άδειες

Το Περιφερειακό τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ενημερώνει τους μηχανικούς για το νέο πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

Σε νέα εποχή μπαίνουν πολύ σύντομα οι πολεοδομίες όλης της χώρας σε ότι αφορά την διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, με την είσοδο της πληροφορικής που θα απλοποιήσει και κυρίως θα συντομεύσει τον χρόνο της εξυπηρέτησης του πολίτη. Με αφορμή αυτή την σημαντική εξέλιξη το παράρτημα ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας το απόγευμα της Τρίτης 25/9 στις 18.00. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με την από 31-7-2018 σχετική απόφαση του  ΥΠΕΝ (ΦΕΚ Β’/ 3136) και τις διατάξεις του ν.4495/2017, ξεκίνησε από 3/9/2018 την πιλοτική λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες που υποστηρίζει την ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Με δεδομένο ότι η κανονική υποχρεωτική λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών προβλέπεται στις 15/10/2018, έχει προγραμματιστεί σειρά ενημερωτικών-εκπαιδευτικών συναντήσεων στα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ.

Για το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί ανοικτή παρουσίαση και ενημέρωση στις 25/9/2018 και ώρα έναρξης 18:00, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας.

Επιδίωξή μας είναι πρωτίστως να παρίστανται όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι μηχανικοί και στελέχη των Υπηρεσιών Δόμησης της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από την παρουσίαση του συστήματος e-Άδειες, θα ακολουθήσει ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών».