Ο Μητροπολίτης Στέφανος «αγκάλιασε» τη νεολαία της Καβάλας [φωτογραφίες]

Μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση σε μικρούς και μεγάλους, με τον Μητροπολίτη Στέφανο να ζητάει από τα παιδιά της πόλης «να μας συγχωρήσουν για τα λάθη μας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος εγκαινίασε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τη νεολαία της πόλης ξεκινώντας με μια συνάντηση στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με τους νέους και τις νέες, οι οποίοι έθεσαν τους προβληματισμούς τους στον Μητροπολίτη Στέφανο για ποικίλα θέματα.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Μητροπολίτης Στέφανος συνάντησε τη νεολαία στην παραλία της Καβάλας, ενώ οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Νεότητα ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, όπου στον Δημοτικό Κήπο η πολυβραβευμένη Χορωδία Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια.

«Ο στόχος μας δε θα πετύχει ποτέ, αν δεν προσπαθούμε να πλησιάζουμε συνεχώς τους νέους ανθρώπους και την κοινωνία μας. Άλλωστε στα παιδιά αφήνουμε την ελπίδα μας και την πίστη μας. Θέλουμε να είμαστε πάντα δίπλα τους και να προσπαθούμε γι’ αυτά, αλλά κυρίως θέλουμε να μας συγχωρήσουν για τα λάθη μας και να μας προσφέρουν στην πορεία τους έναν καλύτερο κόσμο παντού και σ’ όλη μας τη ζωή», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ, προσθέτοντας ότι «Εκκλησία είμαστε όλοι, και ο Κλήρος και ο ευσεβής Λαός και κατά συνέπεια είμαστε όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα, για τα καλύτερα πράγματα. Η προσπάθεια όλων των κληρικών βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο, όμως παρ’ όλα αυτά οι συνθήκες επικοινωνίας είναι, πολλές φορές, δύσκολες. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες».

Το τριήμερο εκδηλώσεων της οικείας Μητροπόλεως για τη νεολαία της πόλης αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους, με την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ να ανοίγει τον δρόμο και για νέους τρόπους επικοινωνίας με τους νέους και τις νέες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση του Μητροπολίτη Στεφάνου με τη νεολαία της πόλης

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας