Ένωση Συλλόγων Γονέων Καβάλας: Φυσικά και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών

Καμία έκπτωση δεν δέχονται οι γονείς όταν πρόκειται για την ασφάλεια όλων των μαθητών και των μαθητριών, κάτι το οποίο υπενθυμίζουν με ανακοίνωσή τους στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καβάλας επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας όλων των μαθητών και των μαθητριών, αναφορικά με την πρόσβασή τους στις σχολικές μονάδες, μετά την τελευταία ανακοίνωσή της, λίγες μέρες μετά τον αγιασμό στα σχολεία (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ). Αυτή τη φορά οι γονείς στέλνουν μήνυμα σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ότι δικαίως «απαιτούν» κάποιες παρεμβάσεις, όταν πρόκειται για την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, τον ρόλο του Συλλόγου κι ότι «όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας

Η Ένωσή μας, που υφίσταται ενεργά από το έτος 1994, εκπροσωπεί το σύνολο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας. Είναι ένα θεσμικό και μη κομματικοποιημένο όργανο, που σκοπό έχει την υποστήριξη των χιλιάδων μαθητών και των γονέων τους σε συνεργασία με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα από τα βασικά της μελήματα είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των σχολείων, μεταξύ των οποίων είναι και η ασφάλεια των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά διεκδικεί άμεσες λύσεις.

Τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ας πράξουν τα αυτονόητα και όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν όταν πρόκειται για την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας -ΟΛΩΝ των παιδιών και όχι ενός στατιστικού ικανοποιητικού δείγματος- η πιο ήπια λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι «απαιτούμε».