Αεροδρόμιο Καβάλας: Αυξημένη ετοιμότητα ενόψει της κακοκαιρίας

Η Fraport Greece διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να αντιμετωπιστεί κάποιο περιστατικό εξαιτίας του καιρού

Τα 14 αεροδρόμια τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece -μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»– βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, ενόψει της κακοκαιρίας η οποία αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για να αντιμετωπιστεί κάποιο περιστατικό εξαιτίας του καιρού. Εξάλλου οι ισχυροί άνεμοι, όπως ανέφερε στέλεχος της Fraport, δεν είναι κάτι καινούριο, αφού για παράδειγμα στη Μύκονο η ταχύτητα του ανέμου συχνά ξεπερνάει τους 40 κόμβους.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σε περίπτωση που η ταχύτητα του ανέμου ξεπεράσουν ένα όριο. Γίνεται αυτόματη ασφάλιση των αεροπλάνων, αλλά και των οχημάτων του αεροδρομίου, κάτι το οποίο γίνεται συχνά στη Μύκονο».

Παράλληλα, τόνισε πως έχουν γίνει ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Εξάλλου σε τέτοιες περιπτώσεις, ανάλογα με το αεροδρόμιο, τα οχήματα τοποθετούνται σε συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα πληρώματα είναι έτοιμα και μέσα στα οχήματα πριν από τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις.

Η Fraport Greece βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και στις 14 περιοχές των αεροδρομίων, ενώ το επιχειρησιακό κέντρο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα είναι σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με τα υπόλοιπα αεροδρόμια.

*Πηγή: iefimerida.gr