Λιμάνι Καβάλας: «Καρχαρίες» ξαφρίζουν τα σκάφη στις πλωτές εξέδρες

Στόχος των κλεφτών κυρίως τα μικρά σκάφη, από τα οποία «σηκώνουν» ό,τι μπορούν-Κλοπές αναφέρθηκαν και στα λιμανάκια των Σφαγείων και της Νέας Ηρακλίτσας

Το καλοκαίρι έφυγε, όμως κάποιοι τώρα άρχισαν να καταπιάνονται με… δουλειές της θάλασσας. Πρόκειται για επιτήδειους οι οποίοι «ξαφρίζουν» τα σκάφη αναψυχής τα οποία είναι ελλιμενισμένα στις πλωτές εξέδρες του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».




Τις τελευταίες μέρες τα περιστατικά κλοπών έχουν πληθύνει, κυρίως στις πλωτές οι οποίες βρίσκονται στο παλιό λιμάνι, όπου παρά τις κλειδωμένες πόρτες των πλωτών εξεδρών, οι δράστες καταφέρνουν να περνούν και να κλέβουν από τα σκάφη ό,τι μπορούν, από φωτοβολίδες, μαξιλάρια, μπιτόνια με βενζίνη, σχοινιά, μέχρι και στρωμάτσες, τα μπαλόνια τα οποία κρέμονται στα πλευρά του πλοίου για να το προφυλάσσουν από τις κρούσεις και την τριβή με την προβλήτα ή άλλα αγκυροβολημένα σκάφη.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στα λιμανάκια των Σφαγείων και της Νέας Ηρακλίτσας, με τους ιδιοκτήτες των μικρών σκαφών αναψυχής να πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ασφαλίζουν τα κινητά αντικείμενα των σκαφών τους.