Αποκλείστηκαν… μέσα στο λιμάνι της Καβάλας λόγω καιρού! [φωτογραφίες]

Δεκάδες επιβάτες «εγκλωβίστηκαν» στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ λόγω του «Ξενοφώντα» και του απαγορευτικού απόπλου-Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον καιρό μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018

Μια μικρή περιπέτεια βιώνουν οι επιβάτες των πλοίων ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ τα οποία βρίσκονται δεμένα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» λόγω του εξασθενημένου, μεν, αλλά ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού με το όνομα «Ξενοφών».

Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιό του την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 αντί για τις 16:00, ενώ το ΔΙΑΓΟΡΑΣ θα απέπλεε τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 στη 01:00.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς από το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018 απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018. Τα πλοία, πάντως, άρχισαν να φορτώνουν επιβάτες και οχήματα, με απόφαση της ακτοπλοϊκής εταιρίας, με σκοπό να μην ταλαιπωρηθούν και να μείνουν σε ξενοδοχεία ή στα οχήματά τους οι επιβάτες οι οποίοι προέρχονται από πόλεις εκτός Καβάλας.

Ωστόσο οι επιβάτες από την Καβάλα την… πάτησαν, μιας και ζήτησαν να κατέβουν από το πλοίο, όμως τόσο η εταιρία όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο δεν μπορούσε να τους εγγυηθεί το πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο και θα αρθεί το απαγορευτικό, συνεπώς όσοι θα έβγαιναν από το πλοίο θα το έκαναν με δική τους ευθύνη και εφόσον δεν είχαν αυτοκίνητο, μιας και είχαν φορτωθεί τελευταίες οι νταλίκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν όλα τα επιβατικά οχήματα.

Οι περισσότεροι επιβάτες, πάντως, παρέμειναν στα πλοία, περιμένοντας το τέλος του «Ξενοφώντα» και να επιτραπεί ο απόπλους, κάτι το οποίο μπορεί να μη γίνει ούτε στις 06:00 το πρωί.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον καιρό στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Όπως είχε γράψει το KAVALAPOST και το Meteokav το βαρομετρικό χαμηλό θα «εκπνεύσει» στο βορειοανατολικό Αιγαίο και κοντά στην Καβάλα (διαβάστε σχετικά εδώ) και αν και αισθητά εξασθενημένο, θα πλήττει την περιοχή μας από το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018 και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και ίσως καιταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους της τάξης των 6-7 και τοπικά των 8 μποφόρ.

Στον παρακάτω χάρτη διαφαίνεται το «μάτι» του χαμηλού πάνω από τη Λήμνο το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στο site του meteokav εδώ.