Οι μαθητές της Καβάλας, τραγούδησαν, χόρεψαν και χαμογέλασαν για την Ευρώπη…

Άκρως επιτυχημένη η γιορτή των γλωσσών που διοργάνωσε στο 6ο ΓΕΛ η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/9, η εκδήλωση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών. Από τις 10.30 μέχρι και τις 13:30, πάρα πολλά παιδιά βρέθηκαν στο 6ο ΓΕΛ Καβάλας  (πρώην Πολυκλαδικό) και γιόρτασαν την Πολυγλωσσία μαζί με τους γονείς τους και τις /τους  εκπαιδευτικούς της ΕνΕΑΓΚ. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Singing, Dancing, Smiling in Europe» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα του Europe Direct Κομοτηνής, του Kavala Tours  και του δήμου Καβάλας.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα και μουσική, εδέσματα και χυμούς, ευγενική προσφορά του δήμου Καβάλας, το προαύλιο του σχολείου μεταμορφώθηκε σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, με διαγωνισμούς, καραόκε, face painting, δώρα και πολλά-πολλά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν δια-δραστικά γλωσσικά παιχνίδια, τα οποία είχαν ετοιμάσει σε ξεχωριστές γωνιές οι εκπαιδευτικοί της ΕνΕΑΓΚ και επιδαπέδια παιχνίδια που στάλθηκαν από το Europe Direct Κομοτηνής  και την αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Πολλή μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών και στο διαγωνισμό ζωγραφικής στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα «Οι γλώσσες του κόσμου». Από τα σχολεία του νομού Καβάλας συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 180 ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η τριμελής επιτροπή που αποτελούνταν από δύο καθηγητές καλλιτεχνικών  κ. Δημαρίδη,  κα Κουκμά και τον κ. Σουλειμάν Μοχάμεντ ο οποίος φιλοξενείται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Καβάλας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής. Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι α. για τα παιδιά του Δημοτικού: 1η θέση: Μαρία Μουρατίδου Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοχώματος, 2η θέση: Μιχαήλ Άγγελος Ψωμάς, ΣΤ2 ΔΣ Αμυγδαλεώνα και  3η θέση: Δανάη Αδαμάκη 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, β. για τα παιδιά Γυμνασίου/ Λυκείου η Επιτροπή  έκρινε ότι έως επιβράβευση της καλλιτεχνικής αρτιότητας του α’ βραβείου δεν θα απονεμηθεί 2ο βραβείο αλλά  θα μοιραστούν την 3η θέση δυο μαθητές. Αναλυτικά : 1η θέση: Διττόπουλος Ηλίας , Γ’ τάξη 2ο ΓΕΛ Καβάλας και  3η θέση: Αθηνά Δαμιανίδου, 1ο ΓΕΛ Χρυσούπολης και Ευαγγελία Μιχαλοπούλου Γυμνάσιο Νικήσιανης. Eιδικό βραβείο δόθηκε στην μαθήτρια Χριστίνα Ιωαννίδου, Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα, για την κατασκευή της.

Το πρωινό της Κυριακής  πρόσφερε τελικά σε όλους μια πολύχρωμη, πολυγλωσσική και πολυ-πολιτισμική εμπειρία, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στα παιδιά ο εθελοντισμός, η αγάπη για τη Γλωσσομάθεια, η συναίσθηση της σημασίας της Πολυγλωσσίας.