Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράσεις και εμπνεύσεις

Πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων από τα μέλη του Ομίλου με φόντο τη φωτογραφία ή την εκπαίδευση γύρω από αυτήν, κατά τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και φέτος το καλοκαίρι συμμετείχε ή διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις με φόντο τη φωτογραφία, αλλά και την εκπαίδευση γύρω από αυτήν, με τα μέλη του για άλλο ένα καλοκαίρι να πηγαίνουν κόντρα στην… καλοκαιρινή ραστώνη.

Διαβάστε αναλυτικά μερικές από τις δραστηριότητες του Ομίλου κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2018.

Ιούλιος

  • Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκονται προσκεκλημένοι του Σουηδικού Σπιτιού Καβάλας/Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών στην ομιλία-παρουσίαση έργου της φωτογράφου, Betina Vang η οποία φιλοξενήθηκε το διάστημα αυτό στο Σουηδικό Σπίτι.
  • Για ακόμη μία χρονιά, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο» για συμμετοχή στο 8ο Θερινό Σχολείο Θάσου που πραγματοποιήθηκε στα Λιμενάρια, από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου 2018.
  • O Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας είχε τη χαρά υποδεχθεί τη φωτογραφική Ομάδα Photo World από τη Βουλγαρία, με έδρα τη Σόφια. Τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν την Καβάλα και συναντήθηκαν με μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας με σκοπό τη γνωριμία των δύο ομάδων, την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και τη δημιουργία μίας βάσης για μελλοντική συνεργασία των δύο ομάδων.
  • Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο Photometria Festival και στην έκθεση “Spot on the map” αποτελούμενη από 15 συμμετοχές φωτογραφικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Αύγουστος

  • Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, με χαρά και τιμή, διοργανώνει φέτος το 29ο Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας για Αρχάριους.

Σεπτέμβριος

  • Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2018, μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση και παρευρέθηκαν στο Σουηδικό Σπίτι Καβάλας για να δουν από κοντά την έκθεση των έργων του Καβαλιώτη καλλιτέχνη, Λευτέρη Τσουρή.
  • Τα μέλη του Ομίλου Ελένη Ιωάννου και Έλενα Καμίλη πλαισίωσαν με φωτογραφίες τους το έργο του Μιχάλη Πρεπόνη εναρμονίζοντας τον ήχο με την εικόνα.
  • Το μέλος του Ομίλου, Γιάννης Τρυφωνόπουλος συμμετείχε με μια ατομική έκθεση  φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κεραμικής «Γαία».