Αγιασμός και έναρξη χρονιάς για τον Σύλλογο Εβριτών Καβάλας «Ο Έβρος»

Για άλλη μια χρονιά η μεγάλη Εβρίτικη οικογένεια της Καβάλας γίνεται το μέσο το οποίο συνδέει το παρελθόν και την ιστορία με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, μέσα από τον λαϊκό πολιτισμό και τις παραδόσεις

Ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας «Ο Έβρος», καταξιωμένος φορέας του Θρακικού πολιτισμού, ανοίγει τις πόρτες και την αγκαλιά του για ακόμη μια χρονιά και θα υποδεχτεί με πολύ αγάπη όλους τους παλιούς, αλλά και τους νέους χορευτές και μαθητές του.

Και φέτος θα διδάσκονται, χοροί και τραγούδια, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, καθώς και ενότητες όπως: Έβρος, Πόντος, Καππαδοκία, Μ. Ασία κ.ά…

Τα νέα προγράμματα, ο τρόπος διδασκαλίας από τους έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους, τα σεμινάρια, οι εκδρομές, τα ταξίδια και η ένταξη των παιδιών στη μεγάλη Εβρίτικη οικογένεια, όπου τα μαθαίνει να σέβονται και να αγαπούν τον λαϊκό πολιτισμό, τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου τους και γίνονται το μέσο το οποίο συνδέει το παρελθόν και την ιστορία με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Πιστά στις παραδόσεις, τα μέλη του Συλλόγου θα συνεχίσουν να τιμούν και να διαφυλάττουν τη μνήμη των προγόνων τους και «με τη στήριξή σας και με τις δράσεις μας, θα ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη του Συλλόγου», όπως αναφέρει το μήνυμα-πρόσκληση του Συλλόγου.

  • Πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα: 2510 243369 και 6936 553400.
  • Έναρξη μαθημάτων όλων των Τμημάτων από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 στο κτίριο του Πυθαγόρα.
  • Ο αγιασμός για τη νέα χρονιά θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και στις 19:00, στην αίθουσα διδασκαλίας των χορευτικών τμημάτων στο κτίριο του Πυθαγόρα.