Πότε θα ηχήσουν οι… σειρήνες στην Καβάλα

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, στην Καβάλα και σε όλη την Ελλάδα, το πρωί της Τρίτης (9/10)

Το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου θα ηχήσουν και στην Καβάλα και σε όλη την χώρα, οι σειρήνες του συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο άσκησης που διοργανώνεται από την υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α). Η ενεργοποίηση που έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα ξεκινήσει στις 11.00 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έχει διάρκεια 5 λεπτών. Στην Ελλάδα υπάρχουν εγκατεστημένες συνολικά περίπου 1.700 σειρήνες συναγερμού στα αστικά κέντρα και σε ακριτικές περιοχές.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».