Το AIDA CARA στο λιμάνι της Καβάλας [φωτογραφίες]

Το εντυπωσιακό πλοίο μεταφέρει 1.247 επιβάτες, κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες και 392 άτομα πλήρωμα-Απομένουν άλλες δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι το τέλος της χρονιάς

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 το κρουαζιερόπλοιο AIDA CARA, προερχόμενο από τον Βόλο, με 1.247 επιβάτες και 392 άτομα πλήρωμα.

Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται κυρίως από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία και Βέλγιο, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα στην αγορά της Καβάλας, με κάποιους να εκμεταλλεύονται και τον καλό καιρό για μια βουτιά στις κοντινές παραλίες.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας, έχει συνολικό μήκος 193 μέτρα, πλάτος 31 και βύθισμα 6 μέτρα, ενώ ναυπηγήθηκε το 1996 στη Φινλανδία, με κόστος 300 εκ. γερμανικά μάρκα. Διαθέτει συνολικά 11 καταστρώματα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αναπτύξει είναι οι 20 κόμβοι ή 37 χλμ./ώρα. Το AIDA CARA θα αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό το νησί της Μυκόνου.

Οι επόμενες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Η προτελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου για το 2018 θα είναι την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, όπου θα καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης ένα πολύ γνώριμο κρουαζιερόπλοιο, το Aegean Odyssey της εταιρίας Voyage to Antiquity. Το πλοίο πρόκειται να καταπλεύσει στις 06:00 και θα παραμείνει μέχρι και τις 20:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το νησί της Σαμοθράκης.

Η φετινή σεζόν κλείνει με την τελευταία άφιξη την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, αυτή του Celestyal Crystal της Celestyal Cruises. Το πλοίο πρόκειται να καταπλεύσει στην Καβάλα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, την Κωνσταντινούπολη.