Και η Μελίνα Μερκούρη «φιλοξενούμενη» του Θόδωρου Κοκκινίδη [φωτογραφίες]

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας απέκτησε άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα, ανάμεσα στις άλλες οι οποίες κοσμούν τον χώρο του

Το τελευταίο κέρινο ομοίωμα του Θόδωρου Κοκκινίδη βρίσκεται, πλέον, ανάμεσα στις υπόλοιπες προσωπικότητας οι οποίες «φιλοξενούνται» στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας.

Πρόκειται για το ομοίωμα της Μελίνας Μερκούρη, με τον καλλιτέχνη να την αποτυπώνει στην ηλικία των 44 χρόνων της και έχοντας ως στόχο να συνδυάσει χαρακτηριστικά της από τρεις περιόδους της ζωής της.

«Με την πόζα που στέκεται το έργο θέλησα να δείξω την ανεξάρτητη, την ελεύθερη Μελίνα της “Στέλλας”. Η αποτύπωση της φυσιογνωμίας της είναι από την περίοδο των ξενόγλωσσων ταινιών  του Ζυλ Ντασέν, “Τοπ Καπί”, “Φαίδρα”, τότε που το άστρο της έλαμψε παγκόσμια. Είχε προηγηθεί λίγα χρόνια πριν η διάκρισή της με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στις Κάννες», αναφέρει ο κ. Κοκκινίδης.

«Με  τον τρόπο που έχει ντυθεί το έργο, αγγίζει τα στοιχεία της εικόνας της από την εποχή της δράσης της ως πολιτικός, ενώ σε κάθε περίοδο της ζωής της ασκούσε μία μοναδική εσωτερική γοητεία. Ανυπότακτη εκρηκτική και ανυποχώρητη σε ό,τι διεκδικούσε. Με ανάστημα λέαινας στάθηκε απέναντι στη χούντα. Σύμβολο υπεράσπισης της ελευθερίας και των ίσων δικαιωμάτων.  Χαρακτηρίστηκε ως η “τελευταία Ελληνίδα Θεά”», συμπληρώνει ο δημιουργός του κομψοτεχνήματος.