Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας: Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη Νατάσα Παζαΐτη

Το μήνυμα της εκδήλωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού η οποία σώζει ζωές

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στην Καβάλα με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου, ως μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με ομιλήτρια τη Γενική Χειρουργό-Ειδική Χειρουργό Μαστού, Νατάσα Παζαΐτη.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι, παρά τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, η γυναίκα πρέπει να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο για τον προληπτικό έλεγχο, καθώς η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει πραγματικά ζωές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας (Ε. Ιορδάνου και Αριστείδου). .

Το βιογραφικό της ομιλήτριας

Η γιατρός-χειρουργός, Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού, είναι μία από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει τεράστια εμπειρία στην διαγνωστική και επεμβατική χρήση υπερήχων μαστού και είναι η μοναδική στην Ελλάδα και από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση για την χρησιμοποίηση υπερήχων μαστού από το North Bristol NHS Trust-Southmead Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Μαστού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών. Η εξειδίκευσή της πιστοποιήθηκε με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού από το European Board of Breast Surgery.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων διαγνωστικής προσέγγισης και χειρουργικής του Μαστού στην Αθήνα, το Μιλάνο και το Παρίσι και έχει εκπαιδευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο University of Dundee και στο European Institute of TeleSurgery στο Στρασβούργο.