Εκδρομή του ΟΔΕΓ Καβάλας σε Δισπηλιό, Καστοριά, Πρέσπες και Έδεσσα

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας επέστρεψαν ικανοποιημένοι και... σοφότεροι, μετά από τις ξεναγήσεις του προέδρου του Συλλόγου, αρχαιολόγου και φιλολόγου, Αντώνη Κόντου

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 η προγραμματισμένη εκδρομή του ΟΔΕΓ Καβάλας σε Δισπηλιό, Καστοριά, Πρέσπες και Έδεσσα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου είχαν την ευκαιρία με ξεναγό τον πρόεδρό του, Αντώνιο Κόντο, αρχαιολόγο-φιλόλογο, να περιηγηθούν αρχικά στον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού, στις σημαντικότερες βυζαντινές εκκλησίες και στο λαογραφικό μουσείο στην πόλη της Καστοριάς, όπου και διανυκτέρευσαν.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τη μικρή Πρέσπα και τα ερείπια του ναού του Αγίου Αχιλλείου, καθώς και τη μεγάλη Πρέσπα φθάνοντας μέχρι το τελευταίο χωριό της ελληνικής επικράτειας, τους Ψαράδες.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, επισκέφτηκαν τη Φλώρινα και με τελευταίο προορισμό την Έδεσσα με τους καταρράκτες της, έφθασαν νωρίς βράδυ στην Καβάλα.

Η πληρότητα συμμετοχής και η διάχυτη ικανοποίηση των συμμετεχόντων όσον αφορά στην οργάνωση και ενημέρωση σε χώρους ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελεί ένα ακόμη εύσημο για τον Σύλλογο και τη δράση του.

Μέλη και φίλοι του ΟΔΕΓ Καβάλας στον παραλήμνιο χώρο της Παναγίας Μαυριώτισας Καστοριάς με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο