ΙΚΚΙΚ: Συνέδριο με θέμα «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις»

70 εισηγητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές πολλών ειδικοτήτων, απ' όλο τον κόσμο θα αναδείξουν τις πολλαπλές ιστορικές όψεις του καπνικού φαινομένου, αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής του αξιοποίησης

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο στην Καβάλα στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις». Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου, η οποία συγκροτήθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, δέχθηκε πάνω από 100 προτάσεις ανακοινώσεων και έκανε δεκτές 48 εισηγήσεις και πάνω από 70 συνολικά εισηγητές.

Το συνέδριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο, γι’ αυτό και θα φέρει την Καβάλα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές πολλών ειδικοτήτων (ιστορικοί, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, φιλόλογοι, λαογράφοι, αρχειονόμοι και ιστορικοί της τέχνης) με θέματα που θα αναδεικνύουν όχι μόνο τις πολλαπλές ιστορικές όψεις του καπνικού φαινομένου, αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής του αξιοποίησης.

Για το θέμα θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018  στις 12  στην αίθουσα «Νέστος» του ξενοδοχείου GALAXY στην Καβάλα.