Νατάσα Παζαΐτη: Ενθαρρυντική ομιλία προς τις γυναίκες της Καβάλας για τον Καρκίνο του Μαστού [φωτογραφίες]

Η Ειδική Χειρουργός Μαστού βρέθηκε στην Καβάλα, προσκεκλημένη του Λυκείου Ελληνίδων, για να περάσει το μήνυμα ότι η πιο συχνή μορφή καρκίνου για τις γυναίκες δεν είναι ανίκητη, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεών του, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2018 την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές», στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Οκτωβρίου, ως μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με ομιλήτρια τη Γενική Χειρουργό-Ειδική Χειρουργό Μαστού, Νατάσα Παζαΐτη.




Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, ενώ η γενική γραμματέας του Συλλόγου, Βένη Γρηγοριάδου αναφέρθηκε στο βιογραφικό της ομιλήτριας.

Στη συνέχεια η κ. Παζαΐτη μίλησε για τον πιο συχνό καρκίνο για τις γυναίκες, με δεδομένο ότι πλήττει το 13% του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δε θα πρέπει να τρομάζει τις γυναίκες, καθώς με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου μπορεί να καταπολεμηθεί.

«Το θέμα της πρόληψης όχι μόνο του Καρκίνου του Μαστού, αλλά όλων των καρκίνων, έχει να κάνει με την καλή σωματική μας υγεία, η οποία εξασφαλίζεται με την άσκηση, τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, τη διατήρηση σωστού βάρους και την αποφυγή του καπνίσματος και των καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον», τόνισε η κ. Παζαΐτη.

Η Ειδική Χειρουργός Μαστού στάθηκε ιδιαίτερη στη σημασία της αυτοεξέτασης, μέσω της ψηλάφησης των μαστών, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι κάθε ογκίδιο ή εξόγκωμα δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την εμφάνιση καρκίνου, όμως απαιτεί την εξέταση από γιατρό.

«Η εξέταση θα πρέπει να ξεκινάει από τα 30, ενώ κάθε γυναίκα μετά τα 40 θα πρέπει να υποβάλλεται ετησίως σε μαστογραφία», δήλωσε η κ. Παζαΐτη, ενώ αναφέρθηκε και σε ορισμένες νέες μεθόδους εξέτασης, όπως είναι το Τεστ Παπ Μαστού., κλείνοτνας την ομιλία με τον τρόπο με τον οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζουν η γυναίκες τη διάγνωση του καρκίνου, λέγοντας ότι «δεν τον φοβόμαστε, γιατί μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων