Παρουσιάστηκε το πεντηκοστό φύλλο της «Θρακικής» [φωτογραφίες]

Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» από τη Θρακική Εστία Καβάλας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Στους φιλόξενους χώρους του Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας παρουσίασε το πεντηκοστό φύλλο της εφημερίδας της με τίτλο «ΘΡΑΚΙΚΗ». Με την εκδήλωση ο Σύλλογος τίμησε τους πρωτεργάτες της Εστίας, αλλά και τους δημιουργούς της εφημερίδας πριν 20 χρόνια.

Ειδική αναφορά έγινε στην επίτιμη πρόεδρο, Ευθυμία Πέγιου η οποία είχε τότε την ιδέα για την έκδοση εφημερίδας, όπως και στο μέλος του Δ.Σ. αείμνηστο Ζήση Μπρουκάκη. Η «ΘΡΑΚΙΚΗ», όλα της τα τεύχη, είναι βιβλιοδετημένα και ένας τόμος από αυτά βρίσκεται ήδη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (παραδόθηκε στην διευθύντριά της, Κατερίνα Κουμανίδου), είναι πλέον προσιτός για τους Καβαλιώτες και τους ερευνητές. Ο άλλος τόμος θα είναι στα γραφεία της Θρακικής Εστίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος. Ο λόγος ήταν μεστός και ωφέλιμος, όπως και οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε. Μίλησαν για την εφημερίδα, αλλά και για την ιστορία της Θρακικής Εστίας οι Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Ζήσης Βαπορίδης, Δόμνα Κάλφα, Τάνια Ιωαννίδου και Έλλη Τσολακίδου.

Για την εφημερίδα, αλλά και τις δράσεις και σκοπούς της Θρακικής μίλησαν ο πρόεδρός της, Νίκος Τσουμπάκης και το μέλος του ΔΣ, Κώστας Παπακοσμάς. Το ΔΣ της Θρακικής Εστίας ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της Εστίας τα οποία παρευρέθησαν στην όμορφη εκδήλωση.